Motorina a trecut de pragul psihologic de 30 de lei, iar benzina – 33 de lei

Motorina a trecut de pragul psihologic de 30 de lei, iar benzina – 33 de lei

Distribuie

Motorina a trecut de pragul psihologic de 30 de lei, iar benzina – 33 de lei. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a majorat din nou preţurile la carburanţi.

Vineri, 10 iunie, motorina va costa 30 de lei şi 40 de bani, cu 53 de bani mai mult, iar benzina A 95 s-a scumpit cu 30 de bani şi va costa 33 de lei şi 23 de bani.

Totodată, ANRE a anunţat că a făcut controale inopinate la staţiile de alimentare, pentru a afla de ce la unele lipsesc carburanţii, în special motorina.

Inspectorii vor contrapune informațiile obținute de la stațiile de alimentare cu datele privind stocurile din depozite, pentru a identifica motivele reale care au dus la sistarea vânzărilor.

Mai mult, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au instituit un mecanism prin care importatorii de produse petroliere vor raporta zilnic informaţii despre autocisternele sau vagoanele cu carburanţi, care staționează la punctele de trecere a frontierei.


Distribuie
..