Expoziție medicală, inaugurată în Capitală

Expoziție medicală, inaugurată în Capitală

Tratamente inovatoare, dar şi aparate medicale de ultimă generaţie sunt prezentate în cadrul unei noi ediţii a expoziţiei Moldmedizin şi Molddent, inaugurată în Capitală.

Deşi preţurile echipamentelor medicale ajung la zeci de mii de euro, doctorii spun că investiţiile de acest gen merită să fie făcute.

Aparatul modern pentru efectuarea analizei generale a sângelui este prezentat, la această expoziţie, pentru a doua oară. Însă doar câteva instituţii medicale din Capitală şi-au permis să-l achiziţioneze. Şi asta, din cauza preţului de 20 de mii de euro.

„Acest echipament are o tehnologie nouă, bazată pe cinci lasere care testează fiecare celulă separat. Un test este efectuat în aproximativ 60 de secunde”, a afirmat directorul companiei de echipament medical, Tudor Ceaicovschi.

La eveniment au fost prezentate şi zeci de  echipamente pentru medicina de urgenţă, cum ar fi, bunăoară, un aparat de resuscitare a cordului.

Medicii spun că  implementarea noilor tehnologii de diagnostic şi de tratament le-ar permite să salveze mai multe vieţi.

Scopul expoziţiei din acest an este consolidarea colaborării dintre doctori şi producătorii de echipamente medicale, spune ministrul Sănătăţii.

„S-au pus sarcini concrete pentru asociaţiile de profesionişti să vină cu propuneri noi de tratamente, cele mai moderne,  îmbunătăţirea funcţionării anumitor servicii care au nevoie de echipamente medicale”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

La expoziţie au participat peste 60 de companii farmaceutice, producători de echipamente medicale, dar şi reprezentanţi ai clinicilor şi spitalelor din ţară şi străinătate.

Foto: publika.md
..

Leave a Reply