Femeia care şi-a înjunghiat soţul ce o bătea, va merge acasă să-şi crească copiii. Curtea de Apel a suspendat pedeapsa Victoriei Pruteanu

Femeia care şi-a înjunghiat soţul ce o bătea, va merge acasă să-şi crească copiii. Curtea de Apel a suspendat pedeapsa Victoriei Pruteanu

Femeia care şi-a înjunghiat soţul care o bătea, va merge acasă să-şi crească copiii. Curtea de Apel a suspendat pedeapsa Victoriei Pruteanu. Totuşi, femeia va trebui să revină la închisoare atunci când cea mai mică fiică a ei va împlini opt ani. Avocatul Victoriei însă declară că va contesta decizia Curţii.

Totodată, instanţa a decis ca şi asistentul social şi poliţistul să fie traşi la răspundere, pentru că nu au intervenit promt şi eficient.

Victoria Pruteanu, care are în grija sa cinci copii, a spus că va merge acasă, să-şi crească odraslele. Chiar dacă, peste patru ani, aceasta va trebui să-şi ispăşească pedeapsa, ea s-a arătat mulţumită de decizia instanţei.

„Mulţumesc că aţi fost alături de mine, m-aţi susţinut, sunt bucuroasă măcar cu atât, că merg acasă la copiii mei, să-i cresc, şi să îi văd în ochii mei cum cresc ei”, a spus victima violenţei în familie, Victoria Pruteanu.

Deşi, iniţial, procurorul cerea o pedeapsă de 12 ani pentru Victoria Pruteanu, la ultima şedinţă a Curţii de Apel, acesta a cerut o pedeapsă minimă. După declararea sentinţei, avocatul a spus că va contesa decizia, pentru că îşi doreşte ca Victoria să fie achitată.

„Noi insistăm că ea este nevinovată şi, în acest considerent, vom depune recurs în termen de 30 de zile, dar aşteptăm să obţinem decizia motivată a instanţei de apel, ca să cunoaştem motivele care au fost puse la baza acestei hotărâri”, a comunicat avocatul, Vadim Vieru.

Amintim că Victoria Pruteanu a ajuns la închisoare după ce şi-a înjunghiat soţul, în timp ce bărbatul o snopea în bătaie şi o ameninţa cu moartea. În luna ianuarie a acestui an, femeia aceasta a fost condamnată la trei ani şi opt luni de închisoare.

În urma presiunii publice apărute după mediatizarea acestui caz, femeia a fost eliberată și plasată în arest la domiciliu.

..

Leave a Reply