Festivalul Filmului Românesc revine la Chişinău. Ce pelicule vor fi prezentate

Festivalul Filmului Românesc revine la Chişinău. Ce pelicule vor fi prezentate

Festivalul Filmului Românesc revine şi în acest an la Chişinău. Timp de patru zile, între 22 şi 25 septembrie, publicul va avea posibilitatea să vizioneze peliculele cele mai reuşite, realizate în ultimul an peste Prut, şi să cunoască echipele de producţie, actorii şi criticii de filme.

Festivalul Zilele Filmului Românesc este la a opta ediţie, în acest an, şi va fi găzduit de două cinematografe din centrul Capitalei. Organizatorii anunţă opt filme, inclusiv pentru copii, realizate de o nouă generaţie de cineaşti şi regizori, care vin cu subiecte şi stiluri extrem de diferite şi provocatoare.

Printre filmele prezentate la Chişinău sunt unele care au fost selectate la Festivalul de Film de la Veneţia. Filmul „Imaculat” a câştigat premiul pentru cel mai bun debut, „Crai Nou” a câştigat anul trecut premiul cel mare „Scoica de Aur” la Festivalul de la San Sebastian. În prim plan este o tânără care se zbate să ajungă la universitate, pentru a scăpa de violenţa bărbaţilor din familia sa.

În program este inclusi şi filmul dramatic de dragoste “Marocco”, selectat anul acesta şi la competiția internaţională de la TIFF.

Festivalul se va încheia cu pelicula “Metronom”, premiat la Cannes pentru regie.

Zilele Filmului Românesc vor ajunge pe parcursul lunii octombrie şi în alte cinci oraşe, după Chişinău: Bălţi, Soroca, Nisporeni, Călăraşi şi Cahul, unde vor fi prezentate câteva dintre filmele din selecţia de la Chişinău. Data şi programul pentru fiecare dintre cele cinci locaţii vor fi anunţate la sfârşitul ediţiei din Capitală.

..