Fii mai bun de Crăciun. Canal 2 i-a întins o mână de ajutor familiei de refugiați din Donețk

Fii mai bun de Crăciun. Canal 2 i-a întins o mână de ajutor familiei de refugiați din Donețk

Săptămâna trecută Canal 2 v-a relatat povestea unei familii de refugiați din Donețk, care spune că a rămas fără casă în urma războiului din estul Ucrainei. Mama, tatăl și copilul lor de patru anișori și-au găsit liniștea la Chișinău. Doar că supraviețuiesc datorită oamenilor cu inimă mare. Acum locuiesc într-un apartament închiriat de firma la care s-a angajat capul familiei.

Acum, însă, am aflat că bărbatul va fi concediat, iar asta înseamnă că familia ar putea ajunge în stradă. Canal 2 nu a putut să rămână indiferent față de nevoile acestor refugiați și a decis să le întindă o mână de ajutor în cadrul campaniei Fii mai bun de Crăciun.

Săptămâna trecută mama lui Ruslan ne-a spus că face economii pentru a-i cumpăra micuțului cizme. Câteva zile mai târziu, prezentatoarea Canal 2, Cristina Ungureanu, împreună cu fiica ei, le-au făcut o invitație în oraș, care mai târziu urma să se transforme într-o surpriză. Prima oprire am făcut-o la un magazin de încălțăminte.

IMG_0990

”- Nu îmi vine să cred că asta se întâmplă cu mine, am fost luată prin surprindere!
– Surpriza noastră nu se termină aici, mergem mai departe.
– Vă spun sincer, chiar nu am cuvinte! Stau şi nu înţeleg ce se întâmplă”, a spus refugiata Tatiana Salahova.

Tatiana nici nu bănuia că totul abia începe. Următoarea destinație a fost un centru comercial, unde în timp reporterul nostru savura un ceai cu mama lui Ruslan, prezentatoarea noastră îi schimba garderoba băiatului.

A fost nevoie de o jumătate de oră ca mama să nu-l mai recunoască.

IMG_1083

Deși este mamă de 11 ani, Cristina Ungureanu afirmă că nu a mai văzut un copil de doar patru ani atât de stilat.

”Are un gust foarte bun. Vreau să vă spun că el singur şi-a ales culorile. Şi le-a potrivit şi căciula, şi scurta, şi fularul”, a spus prezentatoarea Cristina Ungureanu.

Și ce fel de sărbătoare fără de jucării.

IMG_1288

Așa se întâmplă că părinții nu i-au cumpărat băiatului nicio haină de când au fugit de război. Ruslan fiind îmbrăcat doar din donații. Astăzi, mama lui Ruslan a fost atât de emoționată, încât abia de a mai găsit cuvinte de mulțumire.

”- A fost o zi foarte frumoasă. Emoţiile m-au depăşit. Nu am cuvinte! Vă suntem foarte recunoscători!
– Sunteţi bucuroasă de ne noile achiziţii? Va fi cel mai frumos copil la grădiniţă?
– Sigur că da, el singur poate spune asta. Parcă este un model”, a spus refugiata Tatiana Salahova.

Foto: canal2.md
..

Leave a Reply