Flashmob pentru pace. Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei, în semn de pace, în cadrul unui eveniment organizat de fracțiunea Partidului „ȘOR”

Flashmob pentru pace. Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei, în semn de pace, în cadrul unui eveniment organizat de fracțiunea Partidului „ȘOR”

Flashmob pentru pace. Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei după care s-au prins de mâini şi au format un cerc ce simbolizează globul pământesc. Evenimentul a avut loc în scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală şi a fost organizat de către Partidulului „ŞOR”, care a transmis astfel un mesaj de pace şi a chemat ţara la unitate.De Ziua Victoriei şi a comemorării victimelor în cel de-al Doilea Război Mondial, formaţiunea a organizat şi un marş al păcii. Manifestanţii au pornit din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi au mărşăluit până la Complexul Memorial Eternitate, unde a depus flori.Potrivit organizatorilor, copiii nu ar trebui să cunoască niciodată ororile războiului şi reprezintă cei mai importanţi mesageri ai păcii. Membrii Partidului „Şor” au făcut apel la pace şi unitate, precizând că pacea trebuie păstrată cu sfințenie, aşa cum a fost obţinută cu multă jertfă, acum 77 de ani.”Mesajul nostru principal să ajungă în fiecare casă, familie şi, cel mai important, către guvernare. Ţara noastră trebuie să rămână suverană şi trebuie să continue dezvoltarea ei. Prin acest gest am vrut să transmitem mai multe mesaje, să ne exprimăm recunoştinţa eroilor care au căzut pe câmpul de luptă pentru pace şi cer senin.” , a spus Marina Tauber, deputat Partidul Șor.

Ulterior, membrii şi simpatizanţii Partidului „ŞOR” au pornit în marş spre Complexul Memorial Eternitate, unde au depus flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă, în Cel De-al Doilea Război Mondial. Potrivit organizatorilor, la marşul păcii au participat peste 10 mii de persoane.

„Victorie, victorie, victorie!

„Preşedintele Partidului „ŞOR, Ilan Şor, a lansat un apel la pace şi a menţionat că avem datoria sacră de a comemora pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca generaţiile ulterioare să trăiască în pace.” Este o zi în care trebuie să ne bucurăm şi să le spunem mulţumesc strămoşilor noştri pentru victorie. Anume astăzi a fost învins fascismul şi cel mai mare rău, este ziua în care oamenii au început din nou să se bucure de viaţă. Este de datoria noastră să păstrăm această victorie şi s-o protejăm.”

De asemenea, liderul formaţiunii a mulţumit veteranilor de război, iar deputaţii din fracţiunea Partidul „ŞOR” au anunţat că au vizitat veterani din mai multe localităţi şi le-au oferit în dar produse alimentare.”Am venit să vă felicităm cu ocazia Zilei de 9 mai, este sărbătoarea victoriei şi a păcii! Vă mulţumim pentru ce aţi făcut şi pentru calea pe care aţi parcurs-o pentru ţara noastră! ”

Acest veteran de război are acum 97 de ani şi povesteşte că a ajuns pe front când avea doar 18 ani. El spune că cea mai mare dorinţă a sa este să fie pace în toată lumea şi şi nimeni să nu mai treacă prin ce au trecut ei.”Am fost pe front în Belarus, în Polonia şi în Germania, unde totul s-a terminat.

Ulterior, am rămas să fac armata în Germania. Îmi doresc ca nimeni şi niciodată să nu mai treacă prin război. Eu am avut noroc că nu am fost rănit şi că am rămas în viaţă, dar multe am văzut, mulţi colegi de-ai mei au murit, este straşnic.”În Republica Moldova sunt 179 de veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

..