Franţa va oferi Moldovei un ajutor în valoare de 15 milioane de euro

Franţa va oferi Moldovei un ajutor în valoare de 15 milioane de euro

Franţa va oferi Moldovei un ajutor în valoare de 15 milioane de euro, 37 de tone de ajutor umanitar, şi 17 generatoare electrice. Suportul vine în sprijinul gestionării crizei refugiaţilor. Totodată, ţara noastră va mai primi un împrumut de 60 de milioane de euro, pentru investiţii în energetică. Iar şase poliţişti de frontieră din Franţa vor veni la noi, pe baza unui acord între Agenţia europeană Frontex și Moldova.

Franţa anunţă şi sprijin financiar, umanitar şi militar pentru Ucraina. Este vorba de un grant de 100 de milioane de euro, despre care s-a anunţat încă din 1 martie.

Franţa va oferi Ucrainei şi 615 tone de produse alimentare, echipamente medicale şi truse de igienă pentru cei care au avut de suferit din cauza războiului.

Kievul va mai primi ambulanţe şi autospeciale pentru pompieri.

Drept sprijin militar, Franţa va oferi Ucrainei armament şi muniţii în valoare de 100 de milioane de euro. Pe lângă asta, ţara vecină va beneficia şi de un împrumut de 300 de milioane de euro.

Comisia Europeană a anunţat că va oferi şi ţării noastre 8 milioane de euro, în contextul războiului din Ucraina. Banii vor fi acordaţi pentru investiţii în securitatea cibernetică şi lupta împotriva dezinformării.

..