Gavrilița: Pensionarii cu o pensie mai mică de 5.000 de lei vor beneficia de un ajutor unic de 1 500 de lei

Gavrilița: Pensionarii cu o pensie mai mică de 5.000 de lei vor beneficia de un ajutor unic de 1 500 de lei

Distribuie

Pensionarii care primesc lunar o pensie mai mică de cinci mii de lei vor beneficia de un ajutor unic de 1 500 de lei, în luna septembrie. Iar o parte din bugetari vor primi alocaţii unice de 3 mii de lei. Anunţul a fost făcut, la postul public de radio, de prim-ministrul Natalia Gavriliţa, care a explicat că măsura vine să atenueze creşterea galopantă a preţurilor.

„Este vorba despre o sumă de 3 mii de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salariu mai mic decât 15 mii de lei. Vom veni şi cu ajutor pentru pensionari. Vom acorda câte 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici decât 5 mii de lei”, a spus Natalia Gavriliţa.

De asemenea, pentru a face faţă inflaţiei mari, salariile unor bugetari vor fi majorate.

„Creşterile salariale vor fi cu circa 6 %, in sectorul public. Pentru cei care au valoarea de referinţă 1800 şi 1900 sunt lucruri mai tehnice, dar scopul este ca sa creştem salariile pentru cei care au salarii mai mici în aceasta situate dificilă”, a spus Natalia Gavriliţa.

Premierul a mai anunţat că va creşte şi indemnizaţia minimă lunară pentru creşterea copilului – de la 740 la 1 000 de lei.

Natalia Gavriliţa nu a spus de câţi bani va fi nevoie pentru a implementa aceste măsuri, dar a precizat că acestea nu fac parte din calendarul obişnuit de creştere a salariilor şi pensiilor.


Distribuie
..