Grenade în maşina familiei Petrenco

Grenade în maşina familiei Petrenco

Patru grenade sonore şi fumigene, dar şi alte obiecte. Asta au descoperit oamenii legii în maşina familiei lui Grigore Petrenco. Verificările au avut loc, aseară, după ce magistraţii Curţii de Apel au menţinut arestul de 30 de zile pentru liderul mişcării Antifa, dar şi a altor patru membri. În cazul în care se va stabili că acestea sunt muniţii şi că-i aparţin lui Petrenco, el riscă să se aleagă cu încă un dosar penal pentru păstrarea ilegală a muniţiilor.

Automobilul, care aparţine Liliei Petrenco, dar este folosit şi de soţul ei, a fost percheziţionat de procurori şi oamenii legii în faţa sediului Curţii de Apel.

„În portbagaj au fost depistate patru obiecte la prima vedere asemănătoare cu nişte grenade la prima vedere fumigene şi tip „Zarea”. Însă asupra obiectelor date urmează să se expună expertul”, a comunicat procurorul Procuratura Sectorului Râşcani, Alexandru Arcer.

Lilia Petrenco spune că nu ştie cum au ajuns obiectele în maşină.

„- Au luat lucruri personale: hârtii şi au găsit o pungă despre care nu cunosc. Este o pungă pentru gunoi.
– Ce era înăuntru. De ce au venit şi geniştii?
– Au spus că sunt câteva tipuri de grenade”, a comentat soţia lui Grigore Petrenco, Lilia Petrenco.

În cazul în care se va demonstra că obiectele ridicate sunt muniţii, pe numele persoanei găsite vinovate va fi deschisă o cauză penală pentru păstrarea ilegală a muniţiilor. Această infracţiune se pedepseşte cu o amendă de până la 12 mii de lei sau până la trei ani de puşcărie.

Grigore Petrenco a fost văzut la sfârşitul lunii iulie cu grenade în mâini la protestele de pe strada Bulgară. Atunci, Petrenco a aruncat cu o grenadă fumigenă într-un poliţist.

Liderul grupării Antifa şi alţi şapte învinuiţi au fost arestaţi la începutul lunii septembrie, după ce s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.

Oamenii legii au depistat asupra lor lanţuri, dar şi alte obiecte metalice. Potrivit poliţiei, aceştia intenţionau să devasteze sediul Procuraturii Generale.

Aceştia sunt cercetaţi penal pentru dezordine în masă. Mai exact, pe liderul grupării Antifa, procurorii îl învinuiesc de organizarea, participarea la dezordinile în masă, dar şi violenţă asupra poliţiştilor. În acest caz, Grigore Petrenco riscă până la 10 ani de puşcărie.

 

Foto: publika.md
..

Leave a Reply