Guvernul României a aprobat ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului unui litru de carburanți

Guvernul României a aprobat ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului unui litru de carburanți

Distribuie

Guvernul României a aprobat ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului unui litru de carburanți cu 50 de bani, echivalentul a 2 lei moldoveneşti. Potrivit presei de la Bucureşti, legea ar putea avea efecte de la 1 iulie, însă totul depinde dacă firmele care comercializează combustibil vor să facă acest lucru. Potrivit ministrului român al Energiei, ordonanţa nu este obligatorie, iar reducerea preţului benzinei va depinde de bunăvoința petroliştilor.

„Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm totuși un termen scurt, ca sistemele fiscale să poată fi actualizate. Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare benevolă. Nu e obligatorie.”

Ministrul Energiei de la Bucureşti a precizat că reducerea de 25 de bani va fi suportată din bugetul de stat, în timp ce restul de 25 de bani reprezintă o reducere voluntară aplicată de benzinării. Totodată, autorităţile române au precizat că dacă staţiile de alimentare vor crește prețurile artificial, această majorare va fi încadrată la acțiuni speculative şi vor fi sancţionate. Între timp, cetățenii nemulțumiți de plafonarea preţului cu 50 de bani au anunţat că vor să blocheze benzinăriile din ţară.


Distribuie
..