Hram cu voie bună la Grozeşti şi Cioreşti. Vlad Plahotniuc a revenit la baştină cu mai multe daruri, dar şi cuvinte calde pentru localnici

Hram cu voie bună la Grozeşti şi Cioreşti. Vlad Plahotniuc a revenit la baştină cu mai multe daruri, dar şi cuvinte calde pentru localnici

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ieri, de ziua sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, mai multe localităţi din Moldova şi-au sărbătorit hramul. Muzica şi buna dispoziţie au domnit şi în satele Grozeşti şi Cioreşti, din raionul Nisporeni. Printre oaspeţii veniţi la hram a fost şi liderul democraților, Vlad Plahotniuc. Acesta a revenit la baştină cu mai multe daruri, dar şi cuvinte calde pentru localnici.

Mirosul de cârnăciori copţi la grătare a învăluit ieri tot satul Grozeşti, iar muzica a dat tonul petrecerii dedicate hramului localităţii.

„Frumos şi vesel. Suntem mulţumiţi, dansăm”.

„Foarte frumos, interesant. Ne plac şi artiştii, e vesel, frumos”.

De hramul satului, la baştină, la Grozeşti, a revenit şi președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

„De fiecare dată când vin aici m-a bucurat căldura cu care întâmpinaţi oaspeţii şi de fiecare dată mă bucur să văd lucruri noi, frumoase făcute aici în sat. Într-o oarecare măsură pun şi eu umărul la tot ce se face în sat, considerând că e o obligaţiune şi onoare pentru fiecare care a ieşit din localitate să revină şi să aducă aportul”, a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Ca de fiecare dată, liderul democraţilor a venit cu mai multe daruri utile pentru localitate şi consătenii săi.

„Avem nevoie la Casa de Cultură de un echipament audio. L-am adus astăzi aici. Mi-au mai sugerat că ar mai trebui să facem un aport financiar ca toate gospodăriile din sat să fie conectate la apeduct şi am ami venit cu 150 de mii de lei”, a comunicat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Iar cei mai mici locuitori ai satului s-au ales cu jucării în dar.

„Aici avem o maşinuţă lego şi două pachete de constructore. Sunt foarte frumoase”.

„A adus aceste cadouri ca să facă copiii fericiţi”.

Oamenii spun că sunt mândri să aibă un consătean precum e Vlad Plahotniuc și-i apreciază sprijinul constant.

„În ultimul timp se dezvoltă foarte bine şi şoseaua şi Casa sănătăţii şi la Casa de Cultură şi la grădiniţă. Ne mândrim foarte mult în primul rând că a fost elevul meu”.

Sărbătoare a fost ieri și în satul Ciorești, la fel, din raionul Nisporeni. Ca la orice hram, oamenii s-au adunat în centrul localităţii.

„Să fie sănătoşi, să se bucure de ziua de azi să fim mai buni, mai răbdători, mai îngăduitori, că tot ce se face se face spre binele nostru”.

„Bineînţeles că mă mândresc. Aici sunt născut. Cineva o spus că niciodată nu uita cuibul de unde ai zburat. Asta e o plăcere să vii în satul natal”.

„Noi toţi am venit la sărbătoare împreună cu cumătrii, cu mahalagiii şi le dorim la toţi cetăţenii satului Cioreşti multă sănătate, bucurie”.

Primarul din Cioreşti le-a împărtăşit consătenilor săi bucuria mai multor realizări importante pentru întreaga comunitate.

„Ne-am pregătit pentru acest eveniment şi avem prilej să ne bucurăm, fiindcă am reuşit să realizăm mai multe proiecte în acest an. Vreau să vă spun că suma investiţiei totale depăşeşte zece milioane de lei”, a menţionat primarul satului Cioreşti, Valeriu Guţu.

„Eu am mai fost prin Ciorești. Vreau să vă spun că este un sat pitoresc, extraordinar, aproape atât de frumos ca și Grozeștiul de unde sunt eu nu departe de aici. Îmi place și îmi amintește de copilăria mea care am petrecut-o mult timp aici. Totodată, cred că aţi observat că noi am început să atragem atenţia tot mai mult satelor şi am declarat că noi o să revenim la sate, de unde ne-am pornit noi toţi. De aceea, am propus noi şi am început să implementăm proiecte de care beneficiază satele”, a afirmat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Iar darul lui Vlad Plahotniuc pentru locuitorii din Cioreşti cu ocazia hramului a fost sprijinul financiar pentru dotarea școlii cu calculatoare și proiectoare, dar și pentru finalizarea lucrărilor de reparație a bisericii din sat. Preotul din localitate spune că de ani buni încearcă să reabiliteze lăcașul sfânt, așa că ajutorul financiar a fost ca o mană cerească.

„Am început-o cam din 2002, când am poposit pe aceste meleaguri. De atunci, tot muncim, muncim să facem ceva. În final, puţin a mai rămas să terminăm cu pictura şi pe exterior şi aşa mai departe”, a spus parohul Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Ieromonah Siluan.

Și copiii din Ciorești au primit în dar jucării.

„Lego şi constructor. O să mă joc cu dânsa şi o să construiesc o casă”.

Seara a culminat cu un show de focuri de artificii, iar oamenii au făcut zeci de poze.

Foto: canal2.md

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •