A.S.I.C.S. a premiat sportivii veterani

A.S.I.C.S. a premiat sportivii veterani

Judocanii moldoveni au revenit de la Campionatul European Masters din Grecia cu medalii de aur și argint. Veteranii sportului au fost premiați de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului în semn de apreciere pentru efortul depus.

„Astăzi am reușit să premiem câștigătorii Campionatului Europei Masters cu câte 10 mii de lei pentru medalia de aur și 7 mii de lei pentru medalia de argint”, a menționat Gheorghi Barbarov – președintele A.S.I.C.S.

La vârsta lui venerabilă, de 78 de ani, Mihail Malear a dus faima țării noastre în toată lumea, reușind să devină de 8 ori campion mondial și de 7 ori campion european. A.S.I.C.S. a contribuit la participarea judocanului veteran la campionatul din Grecia, acoperind unele cheltuieli cu suma de 10 mii de lei.

„Dacă nu mă ajutau ei, eu nu mă duceam și nu luptam. Eu nu aș fi avut bani ca să mă duc pentru că eu primesc pensia de 1 760 de lei. La mine a venit a doua tinerețe. Eu mă simt că în suflet nu am 78 de ani, dar 38 de ani, și eu vreau să lupt până la 90 de ani. Asta-i plăcerea mea. Eu cu asta trăiesc”, a spus Mihail Malear, judocan.

De remarcat este că Mihail Malear, în confruntarea decisivă, la categoria +100 kg, a luptat cu un alt sportiv moldovean, Piotr Curu, care și-a adjudecat medalia de aur.

„Deja de 12 ani particip la Campionatele Mondiale și Europene, atât la Judo, cât și la Sambo, dar practic pentru prima dată suntem întâlniți cu atâta căldură și apreciere. E un mare cadou pentru noi, o surpriză. Nici nu m-am așteptat”, a precizat Piotr Curu, judocan.

În urma campionatului, Republica Moldova s-a clasat pe locul 6 în Europa la acest tip de sport, reușind să cucerească 4 medalii de aur și 3 de argint.

„Important este că au fost prezenți la acest eveniment și se găsesc oameni care îi susțin și le dă acel sentiment de sportiv adevărat, care nu dispare nici cu vârsta, nici cu lipsa finanțării… întotdeauna sunt sportivi adevărați, luptă pentru victorie”, a menționat Eduard Ciobanu – președintele Asociației Presei Sportive.

Până în prezent, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a investit peste 1 milion de lei pentru diverse proiecte sociale, inclusiv promovarea sportului de performanță și de amator.

..