Ajutorul unic ajunge la alţi 61 de mii de beneficiari

Ajutorul unic ajunge la alţi 61 de mii de beneficiari

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cei 61 de mii de beneficiari de alocaţii sociale din ţară îşi pot ridica ajutorul unic, în mărime de 600 de lei, acordat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Vorbim despre persoanele cu dizabilităţi, pensionarii, militari în termen, precum şi participanţii la lichidarea avariei de la Cernobîl.

Astfel, la Oficiul poştal din satul Costeşti, raionul Ialoveni, oamenii au făcut coadă la ghişee. Suportul unic a fost transferat şi pe carduri.

Galina Bivol, din satul Costeşti, raionul Ialoveni, are, din copilărie, o dizabilitate de vorbire. Femeia ridică o alocaţie socială de stat, acordată, de regulă, persoanelor care nu au un stagiu complet de cotizare sau nu au putut demonstra cu acte că au lucrat. Ajutorul unic din partea statului este binevenit, spune ea.

„Este un ajutor. Şi pentru încălzire, mai ales că acum este iarna. Şi la mâncare, la altceva ce să mai meargă”, a spus beneficiara suportului unic, Galina Bivol.

Şi alţi consăteni de-ai Galinei Bivol spun că banii le vor fi de folos.

„Am primit compensaţia, cei 600 de lei şi pensia pentru un copil care e grupat. E foarte greu cu copiii cu dizabilităţi. 600 de lei, asta eu socot că e bine”.

„Orice ban e de ajutor. Iată am de plătit facturile”.

„Noi până când suntem mulţumiţi frumos. Asta-i foarte bine că mă duc la deal de 3-4 ori cu tractorul, pentru motorină, atât. Zilnic, de 200 de lei eu torn în rezervor”.

„Suntem mulţumiţi. Vedem că statul are grijă şi mulţumim lui. Dă doamne să le meargă mai departe, să poată să ne ajute”.

La Costeşti, aproximativ 3000 de oameni vor beneficia de ajutorul unic de sărbători.

„Peste 2000 de pensionari avem, invalizi şi din copilărie avem de gradul I, II, III, toţi beneficiază. Noi introducem în calculator codul personal şi acolo apare suma, noi comandăm banii, îi avem. Mult au aşteptat acest ajutor şi nu aveau răbdare”, a comunicat directorul oficiului poştal din satul Costeşti, raionul Ialoveni, Elena Rusu.

„Foarte mult am discutat cu cetăţenii şi sigur că este o mulţumire şi un moment prompt venit în ajutorul familiilor cu venituri mici. Acest ajutor special care l-au primit începând cu luna decembrie este pentru prima dată”, a declarat primarul localităţii Costeşti, Ialoveni, Natalia Petrea.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, persoanele care nu vor reuşi să ridice suportul de 600 de lei până la sfârşitul lui ianuarie, vor primi banii pe parcursul anului atât la oficiile poştale, cât şi pe card.

Pentru acordarea ajutorului unic pentru beneficiarii de alocaţii, din bugetul de stat au fost alocate 37 de milioane de lei.

În luna decembrie a anului trecut, suportul a ajuns şi în buzunarele a peste 500 mii de beneficiari de toate tipurile de pensii mai mici de 2000 de lei.

Inţiativa de a oferi 600 de lei pentru masa de sărbătoare a venit din partea președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •