Caravana PDM, la Leova. Candidata democrată şi-a dezvăluit planurile prioritare pentru acest raion

Caravana PDM, la Leova. Candidata democrată şi-a dezvăluit planurile prioritare pentru acest raion

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Construcţia unui pod peste Prut, conectarea gospodăriilor la apeduct şi canalizare, iluminat stradal, dar şi renovarea instituţiilor de învăţământ.

Toate aceste proiecte îşi doreşte să le pună pe roate Eufrosinia Greţu, candidata din partea PDM pe circumscripţia numărul 41 din oraşul Leova. Planurile măreţe au fost discutate împreună cu cetăţenii, în cadrul Caravanei democraţilor, care a ajuns în raion, în frunte cu vicepreşedintele formaţiunii PDM, Andrian Candu.

Membrii PDM au profitat de vremea frumoasă şi au pornit pe jos prin oraş, pentru a vedea realizările făcute.

„E bun drumul. Păi cum altfel, dacă e Proiectul Drumuri Bune!”, a spus Eufrosinia Greţu.

Ulterior, Caravana PDM a ajuns la Spitalul Raional din Leova. Angajaţii au apreciat reformele din sistem, implementate de guvernarea şi au solicitat ca ele să fie neapărat continuate.

„Eu de exemplu am doi colegi chirurgi la Chişinău care vor să vină la Leova, dar nu ştiu ce va fi cu spitalul. Dacă el va activa, atunci ei vin”.

„Noi în primul rând nu vom închide spitalele raionale, aşa cum s-a aspeculat. Iar reforma spitalicească trebuie făcută cât mai repede, trebuie aprobată, ca să fie certitudine, iar oamenii să vină la Leova”, a declarat Andrian Candu.

Pentru a ca tinerii specialişti să nu plece din raion, la Leova au fost dat recent în exploatare un bloc cu 92 de apartamente sociale, în 91 dintre care deja sunt ocupate.

„Când v-aţi mutat? – Din septembrie? -Şi cum condiţiile? – Foarte bune.”, a întrebat Andrian Candu.

Ruslan şi Aliona Ţîcău sunt beneficiari de locuinţă socială. Ea este asistentă medicală, iar el – preot. Au împreună trei copii, iar până acum au fost nevoiţi să stea în sat la părinţi. Acum însă ei sunt mulţumiţi că au casa lor.

„Am fost şi peste hotare, dar acasă, lângă familie, copiii au nevoie de..”, la care Andrian Candu a completat cu: „Acasă întotdeauna e mai bine, aici e familia”.

„Era departe de serviciu, trebuia să fac naveta zi de zi. Acum mi-i uşor, pentru că locuinţa noastră se află în spatele spitalului, eu activez în cadrul serviciului de sănătate”, a spus Aliona Ţîcău, beneficiară de locuinţă socială.

Un alt proiect, ce urmează a fi implementat la Leova este construcţia unui pod peste Prut cu o lungime de aproape 200 de metri.  Candidatul democraţilor în circumpscripţia 41, Eufrosinia Greţu, spune că podul va servi drept o oportunitate de dezvoltare a oraşului. Asta doarece construcţia va ajunge până într-o localitate din Vaslui.

„După alegeri vom merge iarăşi şi vom sta de vorbă cu cetăţenii, cu administraţiile publice locale şi vom stabili împreună toate priorităţile. Dar aşa cum am văzut că şi cetăţenii îşi doresc aceste proiecte, noi le vom prelungi pentru că ele sunt de importanţă vitală.”, a mai spus Eufrosinia Greţu, candidată din partea PDM în circumscripţia nr. 41 din Leova.

În circumscripţia uninominală cu numărul 41 din Leova, Eufrosinia Greţu concurează cu alţi cinci contracandidaţi.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •