Copilul internat cu suspecție de hepatită severă de etiologie necunoscută se simte mai bine

Copilul internat cu suspecție de hepatită severă de etiologie necunoscută se simte mai bine

Distribuie

Copilul de cinci ani internat cu suspecție de hepatită severă de etiologie necunoscută se simte mai bine. Pacientul internat în 7 mai la Spitalul Municipal de Boli Contagiose pentru Copii va fi transferat în scurt timp de la Reanimare într-o secție obişnuită.

„Este cu mult mai bine, noi astăzi îl transferăm din Secţia Terapie Intensivă în secţie obişnuită de boli infecţioase, desigur că el este izolat şi continuăm tratamentul”, a spus Ludmila Bîrca, directorul Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Deocamdată, nu se cunoaște cauza bolii. Pe parcursul spitalizării au fost efectuate investigații complexe, însă toate probele la virușii hepatici cunoscuți sunt negative. Medicii îndeamnă părinţii să monitorizeze cu atenție starea de sănătate a copiilor şi să anunţe urgent medicul de familie în cazul oricăror simptome specifice icterului.

„Sunt regulile generale de igienă pe care trebuie să le respectăm, plus în caz dacă apar vome, dureri în burtă, se îngălbeneşte pielea, urina întunecată, scaunul decolorat, trebuie de adresat la medicul de familie. Nu tratăm desinestătător”, a menționat Ludmila Bîrca, directorul Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Sute de cazuri de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii au fost raportate în peste 20 de țări. Până în prezent, nu a fost identificat agentul cauzal. Specialiștii colectează date suplimentare și efectuează diverse studii.


Distribuie
..