Festivalul „Paparudă” la Tohatin. Cele mai frumoase compoziţii florale au fost premiate

Festivalul „Paparudă” la Tohatin. Cele mai frumoase compoziţii florale au fost premiate

Cele mai frumoase compoziţii florale au fost premiate în cadrul Festivalului „Paparudă”. Acesta s-a desfăşurat la Tohatin, municipiul Chişinău, de Sărbătoarea Sânzâienelor. Participanţii au avut la dispoziţie o oră pentru a crea compoziţiile florale din flori de câmp.

„Am făcut o compoziţie pe carcasă cu flori de câmp, naturale, care le găsim în câmp. Sunt reguli şi tehnice pentru a face un buchet, pe spirală, cum le aranjezi, iar asta se învaţă”, a spus MARIANA SPÎNU, participant.

La festivalul „Paparudă” au venit şi florişti din Odesa, Ucraina. Natalia Ceaika face compoziţii florale de mai bine de 25 de ani: „Cel mai important este să faci structura buchetului. Am folosit flori de diferite forme, mărimi, care au o tulpină mai tare şi poţi să faci baza. Am folosit mult macii, păpădiile. Totul din câmp, tot ce am văzut, am rupt”.

Participanţii au făcut şi ritualul de „chemare” a ploii „Paparuda”.

La final, un juriu specializat a ales cea mai frumoasă compoziţie, iar învingătoare a ieşit Natalia Ceaika, florista din Ucraina.

„Scopul nostru a fost să unim toţi oamenii de creaţie de la noi din ţară, avem foarte multe floriste talentate, este nevoie ca acestea să comunice între ele şi să aibă unde-şi demonstra capacităţile şi talentul”, a spus NADEJDA RÎMBU, organizator.

Festivalul „Paparudă” este la prima ediţie.

..