Gavrilița: Alertele false cu bombe ar fi fost făcute de pe teritoriul Rusiei şi din Belarus

Gavrilița: Alertele false cu bombe ar fi fost făcute de pe teritoriul Rusiei şi din Belarus

Distribuie

Alertele false cu bombe ar fi fost făcute de pe teritoriul Rusiei şi din Belarus. Declaraţia a fost făcută de premier, la postul public de radio. Natalia Gavriliţa a mai anunţat că autorităţile de la Chişinău colaborează cu autorităţile din statele respective pentru a-i indentifica pe suspecţi, însă procesul este desul de anevoios.

„Sunt greu de urmărit. Știm anumite lucruri, că sunt surse în Belarus, Rusia și lucrăm cu aceste state pentru a identifica persoanele, dar în mediul online este foarte greu de urmărit până la capăt mai ales comanditarii. Nici măcar nu știm dacă cei care stau în spate sunt î aceste țări care le-am numit, pentru că acolo este cumva adresa calculatorului, dar aceste date pot fi manipulate”, a spus premierul.

Potrivit datelor Ministerului de Interne, de la începutul anului au fost înregistrate zeci de alerte false despre minarea a peste 200 de locaţii. Cele mai multe, 30 dintre ele, au avut loc la Aeroportul Chişinău. Săptămâna trecută, la aerogară au fost instalate suplimentar dispozitive pentru verificarea pasagerilor şi a bagajelor acestora. Anterior, Procuratura pentru Cauze Speciale a anunţat că a identificat unele locaţii ale suspecţilor, care sunt atât din ţară, cât şi de peste hotare şi că aceştia ar fi coordonați de un grup de persoane care au scopul de a destabiliza situaţia din ţară. Autorii alertelor false riscă amendă de până la 42 500 de lei sau până la doi ani de puşcărie.


Distribuie
..