Marina Tauber s-a adresat la CEDO în legătură cu excluderea sa din cursa electorală pentru alegerile locale

Marina Tauber s-a adresat la CEDO în legătură cu excluderea sa din cursa electorală pentru alegerile locale

Distribuie

Deputatul Partidului „ŞOR” şi fostul candidat la funcţia de primar al municipiul Bălţi, Marina Tauber, s-a adresat la CEDO în legătură cu excluderea sa din cursa electorală pentru alegerile locale din anul trecut. Tauber şi avocatul său susţin că această decizie a instanţelor de la noi a fost luată în mod abuziv.

„Eliminarea noastră din cursa electorală s-a produs abuziv şi ilegal. Ne-am convins că această fraudă de proporţii nu a adus la nimic bun. Dimpotrivă, a complicat situaţia în oraş şi viaţa bălţenilor. Noi credem că acest dosar va fi examinat cât mai curând posibil şi că dreptatea va câştiga”, a spus Tauber.

Marina Tauber a fost exclusă anul trecut din cursa pentru funcţia de primar al municipiul Bălţi, pe motiv că nu ar fi declarat cheltuielile din campania electorală. Comisia Electorală Centrală a sesizat Judecătoria Bălţi. În prima instanţă, examinarea dosarului a durat 18 ore, iar la final a fost anunţată anularea înregistrării candidatului Partidului „ŞOR” pentru funcţia de primar de Bălţi. Decizia a fost menţinută de Curtea de Apel după o şedinţă de 12 ore. Astfel, în dimineaţa de 5 decembrie 2021, cu doar jumătate de oră înainte de deschiderea secţiilor de votare, CEC a anunţat că alegerile au fost suspendate până la emiterea unei decizii irevocabile. CSJ a anunţat ulterior că menţine decizia Curţii de Apel Bălţi. Atunci, Partidul „ŞOR” a acuzat guvernarea că ar fi exercitat presiuni asupra instanţelor de judecată, fapt respins categoric de reprezentanţii PAS.


Distribuie
..