Noi scumpiri la energia electrică?  Premier Energy a cerut o majorare cu 24% a tarifului pentru consumatorii casnici

Noi scumpiri la energia electrică? Premier Energy a cerut o majorare cu 24% a tarifului pentru consumatorii casnici

Distribuie

 

Energia electrică se poate scumpi. „Premier Energy” a cerut o majorare cu 24% a tarifului pentru consumatorii casnici. Pentru a-l aproba, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică are la dispoziţie 5 zile.  Acum cei deserviţi de „Premier Energy” achită 2 lei şi 17 bani. Dacă ANRE aprobă cererea furnizorului, atunci un kilowatt-oră va costa 2 lei şi 71 de bani.

„Premier Energy” explică, în demersul către ANRE, că tarifele trebuie ajustate deoarece a crescut preţul de achiziţie a energiei. Cel din iunie este cu 23% mai mare decât în aprilie şi nu se va schimba până la sfârşitul anului, estimează furnizorul. Potrivit „Premier Energy”, scumpirea mai este provocată şi de creşterea tarifului la gaz, din 1 iunie.

Am mers în stradă pentru a întreba oamenii despre o eventuală majorare a tarifului. Mulţi se plâng că nu mai fac faţă scumpirilor şi că buzunarul nu-i mai ţine decât să achite serviciile comunale:

„Doamne fereşte, să nu mai dea Dumnezeu iar să se scumpească lumina. Totul e scump, pensia foarte mică, salariile mici, nu avem aşa posibilitate. Să te ferească Dumnezeu să ajungem la sapă de lemn.”

„Majoritatea populaţiei deja nu se mai descurcă, nu doar cu preţul la lumină, dar şi la gaz, şi la produse alimentare. Cum ne-au îndemnat autorităţile să economisim, să economisim pe ce, pe noi, pe copii?”

„Şi eu, şi soţia suntem ambii pensionari. Ne descurcăm cu greu acum, dar nu ştim încă la ce vom ajunge. E greu pentru tot poporul, vine şi iarna, vara, mă rog, mai trăieşti, te mai descurci.”

Alţii spun că se aşteptau la scumpiri şi că vor plăti cât va fi nevoie:

„Vom achita, asta este situaţia în toată lumea, nu doar la noi se scumpeşte. Se scumpesc acum şi carburanţii, se scumpeşte viaţa, trebuie de achitat. Ar trebui şi noi cumva să strângem cureaua.”

Ultima dată, tarifele la energie electrică au crescut în luna martie cu 66 de bani pentru un kilowatt-oră.


Distribuie
..