Premier Energy ar putea solicita majorarea tarifului la lumină

Premier Energy ar putea solicita majorarea tarifului la lumină

Distribuie

Compania „Premier Energy” ar putea solicita majorarea tarifului pentru energia electrică. Furnizorul afirmă că acest lucru este iminent, în condiţiile în care pentru luna mai compania plăteşte întreprinderii Energocom un preţ mai mare pentru un megawatt-oră. „Premier Energy” cumpără 30 la sută din volumul necesar de energie cu 84,74 de dolari, iar 70 de procente – cu 60 de dolari.

Astfel, furnizorul anunţă că va face calculele şi dacă acestea vor arăta devieri tarifare mai mari de 5%, atunci va cere majorarea tarifului. Purtătorul de cuvânt al „Premier Energy”, Vasile Gribincea, ne-a spus că, deocamdată, nu se cunoaşte ce majorare ar putea fi solicitată Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Săptămâna trecută, ministrul Infrastructurii Andrei Spînu scria pe canalul său de Telegram că prețul mediu estimat al electricității pentru luna mai este de 66,7 dolari pentru un megawatt-oră. Vicepremierul a dat asigurări că tariful în facturi pentru luna mai va rămâne neschimbat şi a anunţat că autorităţile continuă negocierile pentru cel mai bun preț la electricitate în lunile următoare. Consumatorii deserviţi de „Premier Energy” plătesc, în prezent, doi lei şi 17 bani pentru un kilowatt-oră.


Distribuie
..