Situaţia epidemiologică din ţară se înrăutăţeşte. Cazurile noi de COVID-19, în creștere

Situaţia epidemiologică din ţară se înrăutăţeşte. Cazurile noi de COVID-19, în creștere

Situaţia epidemiologică din ţară se înrăutăţeşte. Săptămâna trecută au fost înregistrate 1 014 cazuri noi de COVID-19, de peste două ori mai multe decât săptămâna anterioară. Cea mai gravă situaţie este în Chişinău, unde incidenţa la 100 de mii de locuitori este de 64 de cazuri.

Pe locul doi este raionul Ialoveni, cu o incidenţă de 59 de cazuri la 100 de mii de oameni. Totodată, săptămâna trecută, trei persoane au decedat din cauza complicaţiilor provocate de noul coronavirus. Situaţia epidemiologică din ţara noastră nu este atât de gravă, comparativ cu alte ţări de pe continentul european. În Republica Moldova incidenţa la 100 de mii de oameni este de 27 de cazuri, în timp ce în Franţa şi Grecia este de peste 1000 de cazuri. În România, sunt 41 de cazuri raportate la acelaşi număr de locuitori.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică mai anunţă că rata de vaccinare cu doza unu şi doi este de peste 31%. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a evaluat cât de pregătite sunt spitalele din ţară pentru un eventual val şi a stabilit că instituţiile medicale sunt asigurate cu medicamente, teste COVID şi echipamente de protecţie.

..