Un adolescent s-a electrocutat în timp ce pescuia într-un lac din stânga Nistrului

Un adolescent s-a electrocutat în timp ce pescuia într-un lac din stânga Nistrului

Distribuie

Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat în timp ce pescuia într-un lac din localitatea Parcani din stânga Nistrului. Acesta a fost transportat la spitalul pentru Copii „Emilian Coţaga” din Capitală şi se află în stare extrem de gravă. Minorul a suferit arsuri pe 97% din suprafaţa corpului.
Tragedia s-a produs sâmbătă, în jurul orei nouă dimineaţa. Adolescentul de 16 ani se afla la pescuit cu un amic de 13 ani.

Potrivit presei din regiunea transnistreană, tânărul de 16 ani a încercat să arunce undiţa în apă şi s-a electrocutat din cauză că a atins liniile de înaltă tensiune din preajma lacului. Celălalt minor le-a spus jurnaliştilor din stânga Nistrului că nu era lângă prietenul său atunci când s-a produs incidentul. Băiatul povesteşte că a văzut doar o lumină puternică.

Iniţial, minorul a fost internat la spitalul din Tighina, însă medicii au decis să-l transfere la spitalul pentru Copii „Emilian Coţaga” din Capitală. Vicedirectorul instituţiei afirmă că băiatul este în stare extrem de gravă.

„Arsuri electrotermice, suprafaţa de 95-97% cu arsuri destul de profunde de gradul III-IV. La moment starea copilului este extrem de gravă, stabilă, dar şansele sunt foarte puţine. Având în vedere suprafaţa afectată şi agentul electrotermic care a provocat aceste arsuri”, a spus VASILE TOMOZ, vicedirector Spitalul pentru Copii „Emilian Coţaga”.

Jurnaliştii din stânga Nistrului mai scriu că, în urma incidentului, mai multe blocuri de locuinţe şi case din Tighina au rămas fără curent electric. Problema însă au fost soluţionată timp de o oră.


Distribuie
..