Haos pe aeroporturile din SUA, după ce toate zborurile au fost oprite

Haos pe aeroporturile din SUA, după ce toate zborurile au fost oprite

O defecţiune apărută în sistemul informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA) a dus, miercuri, la o paralizie a transporturilor aeriene şi la întârzieri pe aeroporturile din întreaga ţară. Avioanele au fost oprite la sol, iar pasagerilor li s-a recomandat să ceară informații de la companiile aeriene, scrie Reuters, citat de Digi24.

Peste 1.230 de zboruri au fost întârziate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite, arată site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware. Compania United Airlines a anunţat că a amânat temporar toate zborurile interne şi că va publica o actualizare atunci când va afla mai multe informaţii de la FAA, mai scrie sursa citată.

FAA a precizat că lucrează pentru a restabili sistemul care avertizează piloţii cu privire la pericolele şi modificările aduse instalaţiilor şi procedurilor aeroportuare, care a încetat să mai proceseze informaţiile actualizate.

„FAA lucrează în continuare pentru a restabili complet sistemul de notificare a misiunilor aeriene (NOTAM) în urma unei întreruperi. În timp ce unele funcţii încep să revină la normal, operaţiunile Sistemului Naţional de Spaţiu Aerian rămân limitate”, a precizat FAA pe Twitter.

Mai târziu, administrația Federală a Aviaţiei din SUA a ridicat restricțiile de zbor, informează CNN.

„Operațiunile de trafic aerian se reiau treptat în SUA”, a anunțat FAA.

„Continuăm să cercetăm cauza problemei inițiale”, a mai precizat Administrația Federală a Aviaţiei.

..