Ipotezele despre crima de la Botanica, discutate în cadrul emisiunii Tema Zilei

Ipotezele despre crima de la Botanica, discutate în cadrul emisiunii Tema Zilei

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Crima din sectorul Botanica al Capitalei, unde o femeie în vârstă de 32 de ani a fost strangulată, a bulversat societatea. În timp ce poliţiştii nu dau prea multe detalii, specialiştii în criminalistică au expus mai multe versiuni ale motivului comiterii acestui omor. Indivizii care au lăsat fără mamă doi copii, ar fi fost mânaţi de setea de răzbunare. De această părere este criminalista Olga Cataranga, care a participat la emisiunea Tema Zilei, de la Canal 2.

”Totuşi, mai mult seamană a răzbunare, căci asasinul era cunoscut cu victima. Dacă ne uităm, trebuie să fie o persoană mai puternică decât victima. Toate leziunile corporale care s-au arătat de pe trupul persoanei ne duce cu gândul că ea s-a luptat, altfel cum puteau să apară”, a menţionat criminalistul, Olga Cataraga.

Iar juristul Alexandru Cuzneţov crede că în spatele crimei terifiante ar putea sta mai multe persoane.

”Poate fi un singur asasin, sau pot fi două sau mai multe persoane. A stangula o persoană, care este într-o perioadă de viaţă tânără, puternică, este foarte complicat”, a afirmat juristul, Alexandru Cuzneţov.

Alături de criminalişti, la locul crimei a reuşit să ajungă şi jurnaliştii de la Unitatea de Gardă de la Canal 3. Producătoarea emisiunii a povestit detalii şocante surprinse de reporter, dar pe care oamenii legii au refuzat să le comenteze.

”Pe ambele mâini ale victimei erau îmbrăcate pungi, pungi legate cu bandă adezivă. Ca victima să nu încerce să-l zgârâie pe faţă, să-i rămână urme pe unghii, bănuiesc că a fost un omor premeditat. Cu foarte mare greu s-a obţinut informaţia despre acest caz. De ce se întâmplă asta şi de ce organele de poliţie încearcă să ascundă astfel de cazuri este straniu”, a comunicat jurnalista Unitatea de Gardă Canal 3, Crina Balea.

Juristul Alexandru Cuzneţov a criticat faptul că, în cazul acestei crime terifiante, ministrul de Interne, Andrei Năstase, nu a reacţionat prompt.

”În situaţia dată, ministrul de Interne, la o infracţiune atât de zguduitoare, trebuie să ia atitudine respectivă. Trebuia, în primul rând, să vină în ţară şi să încerce, el singur, să se implice. El este ministru şi fiind la faţa locului, linişteşte spiritele, societatea. Să spună „eu sunt pe loc, eu voi antrena toate forţele posibile de la minister şi eu vă voi apăra”, a spus juristul, Alexandru Cuzneţov.

Întrebat la ce etapă este dosarul în acest caz, ministrul de Interne Andrei Năstase a evitat să răspundă.

” Trebuie să ştiţi că în RM se întâmplă mult mai multe crime, decât cea pe care o spuneţi Dvs, dacă e aceeaşi crimă despre care vorbesc şi eu. Nu aş vrea să vorbesc despre un caz aparte pentru că nu ar fi drept în momentul de faţă”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Cadavrul femeii a fost găsit de poliţişti în seara zilei de miercuri, pe bancheta din spate a microbuzului care îi aparţinea. Vehiculul era parcat pe strada Titulescu din sectorul Botanica, nu departe de locuinţa victimei.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •