Italia prelungeşte starea de urgenţă până pe data de 15 octombrie

Italia prelungeşte starea de urgenţă până pe data de 15 octombrie

Italia a prelungit starea de urgenţă până pe data de 15 octombrie. Decizia a fost aprobata ieri de Senatul de la Roma cu 157 de voturi „pentru” şi 125 „împotrivă”.
Premierul Giuseppe Conte a subliniat, că prelungirea acestei măsuri este importantă, având în vedere atat situaţia economică cat şi cea epidemiologica.

Pentru a depasi mai rapid consecintele pandemiei Italia a impus starea de urgenţă la sfârşitul lunii ianuarie pentru o perioadă de 6 luni.
Din 3 iunie, au fost permise călătoriile între şi dinspre ţările Uniunii Europene.
În ciuda multiplelor demersuri făcute de Bruxelles pentru a permite accesul cetăţenilor din ţările terţe UE, autorităţile de la Roma nu au acceptat acest lucru.
Moldovenii în continuare nu pot intra în Italia.
Interdicţia este valabilă şi pentru cei care au tranzitat ţara noastră în ultimele două săptămâni.
Autorităţile de la Roma au raportat, în total, peste 246 de mii de cazuri de coronavirus. Mai mult de 35 de mii au murit.

Astăzi, președintele Igor Dodon le-a solicitat autorităţilor de la Roma să le permită cetățenilor Republicii Moldova să intre pe teritoriul Italiei. Condiția ar fi prezentarea certificatelor de testare la COVID-19 și efectuare, în caz de necesitate, a unei testări repetate imediat după intrarea în această țară. Subiectul a fost discutat în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

..