Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita oficială în Republica Moldova

Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita oficială în Republica Moldova

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a încheiat, azi, vizita oficială în Republica Moldova. De dimineaţă, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii partidelor pro-europene. Înainte de a pleca spre Bucureşti, liderul de la Cotroceni a ţinut un discurs în faţa a sute de studenţi şi a făcut o baie de mulţime. Preşedintele a părăsit Moldova la bordul unui Airbus prezidenţial, care poartă denumirea ”Moldova”.

Cu pancarte şi tricolorul în mâini, mai mulţi tineri l-au aclamat, azi, pe Klaus Iohannis. Preşedintele României s-a apropiat de ei şi a făcut o baie de mulţime.

”I-am spus UNIRE şi el a spus: ”se va face”. Asta reprezintă mult pentru noi.”

La Universitatea de Stat, liderul de la Cotroceni a ţinut un discurs emoţionant.

”Malurile Prutului au fost despartite o data de sirma ghimpată. Sunt convins că într-un orizont de timp rezonabil Prutul va rămâne doar o graniță geografică, iar RM va fi un membru serios și important al Uniunii Europene”, a afirmat Klaus Iohannis, preşedintele României.

La un moment dat, Klaus Iohannis l-a citat pe Mihai Eminescu.

”E nobil răsadul în care s-a prășit acest mic popor românesc și deși planta nu e mare, rodul e frumos și îmbeșugat”, a afirmat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Studenţii de la Chişinău spun că au rămas impresionaţi de întâlnirea cu şeful statului român.

”Toţi deputaţii din parlamentul RM şi preşedintele RM au de învăţat de la Klaus Iohannis în primul rând maniera cum vorbeşte, calităţile, intelectul lui foarte dezvoltat.”

Tot astăzi, preşedintele român a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În cea de-a doua zi a vizitei sale la Chişinău, preşedintele României a avut întrevederi cu liderii PLDM, PDM şi PL.

”Domnul Iohannis a exprimat suportul de care RM va putea să beneficieze în toate reformele şi transformările pe care o să ni le propunem şi în continuare”, a afirmat Marian Lupu, președinte PDM.

”De unii singuri nu vom reuși să facem față, avem nevoie de prieteni. Din câte îl cunosc eu pe dumnealui, el tot ce spune face. Sunt alții care vorbesc mult și fac mai puțin”, a spus Vlad Filat, preşedinte PLDM.

”A zis că e important, așa, împreună toți să menținem cursul european”, a menționat Mihai Ghimpu, preşedinte PL.

A urmat o discuţie cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

”Domnul președinte Iohannis întelege foarte bine importanța momentului care îl trăim cu toții acum la început de cale, după formarea Guvernului. Cel mai important e să nu dezamăgim”, a afirmat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Aceasta a fost prima vizită oficială a liderului de peste Prut în ţara noastră. Klaus Iohannis a părăsit Republica Moldova, azi, în jurul orei 14, la bordul aeronavei prezidenţiale, care poartă denumirea… ”Moldova”.

Foto: newsmoldova.md

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply