La doar 5 ani suferă de cancer limfatic. Micuțul Matei are nevoie de ajutorul nostru

La doar 5 ani suferă de cancer limfatic. Micuțul Matei are nevoie de ajutorul nostru

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Are doar cinci ani, dar a reuşit deja să simtă pe propria piele vitregiile vieții.
Matei Robul, un băiețel din Capitală, suferă de o boală extrem de rară, care îi provoacă hemoragii și infecții.
Recent, copilul a fost diagnosticat și cu cancer limfatic.
Mama micuțului este la limita disperăriii și cere ajutorul oamenilor cu inimă mare.
Ca să poată fi operat în Germania Matei are nevoie de 250 de mii de euro.

Matei avea doar patru luni când a fost internat pentru prima dată în spital.

”Sângerări, hemoragii, este supus riscului la diferiți viruși, bacterii care pot fi fatali pentru el.”

Timp de cinci luni, niciun medic de la noi din țară nu a putut să-i pună un diagnostic lui Matei. Peste cinci luni, mama băiatul s-a adresat la un laborator genetic din Moscova, unde a și aflat despre sindromul Wiskott-Aldrich, care afectează aproximativ zece băieți nou-născuți dintr-un milion. De atunci, viața Ludmilei Robul s-a schimbat radical. Sindromul îi provoacă constant hemoragii, dermatite, alergii și infecții, iar tot corpul îi este acoperit de vânătăi.

”Cel mai mare număr de trombocite el a avut 50, pe când un om normal trebuie să aibă de la 180 în sus. Atunci când vine vorba de operație e foarte complicat, e un stres atât pentru mine ca părinte, cât și pentru medici, pentru că nu se coagulează sângele, e periculos.”

Starea băiatului se schimbă de la o zi la alta, iar timpul trece în defavoarea lui Matei, spune Ludmila.

„Din cauza bolii nu a mers la grădiniță niciodată, nu a participat la diferite concursuri, cum participă alți copii, nu a mers nicăieri.”

De ziua ei de naștere, femeia a mai aflat o veste, care i-a cutremurat viața. În data de 6 august, Matei a fost diagnosticat cu cancer limfatic. Singura salvare a lui Matei este transplantul de măduvă osoasă, care poate fi efectuat doar în străinătate.

”Au scos un ganglion și l-am dat la biopsie, în urma analizei, nouă ni s-a confirmat că avem limfomul non-hodgkin. În aceiași zi am luat materialul biologic și l-am dus la Institutul Oncologic, unde l-am dat ca să facă analizele și să-mi spună ce stadiu este.”

O clinică din Munchen a acceptat recent să-l opereze pe micuț, însă suma de 250 de mii de euro este prea mare pentru Ludmila. Femeia primește lunar doar 3000 de lei pentru funcția de asistentă personală a lui Matei, bani prea puțini pentru a aduna suma uriaşă. Din disperare, mama băiatului a început să confecționeze diferite lucrări handmade, dar nici acești bani nu sunt suficienți. Acum, Ludmila așteaptă o minune, ea vrea să-și vadă copilul sănătos.

”M-am implicat și fac și lucrări hand-made, ceea ce m-a scos dintr-o stare mai depresivă a mea și le mulțumesc clienților care procură de la mine și mă încurajează să fac lucruri frumoase.”

Cei care doresc să-l ajute pe Matei, pot să transfere bani în contul afișat pe ecran sau o pot suna pe mama băiatului, Ludmila Robul. Conform datelor, în prezent, în Republica Moldova, Matei este singurul copil cu sindromul Wiskott-Aldrich.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •