La Guvern se cer remanieri. Analiștii politici susțin că schimbările vor avea loc în cel mai apropiat timp

La Guvern se cer remanieri. Analiștii politici susțin că schimbările vor avea loc în cel mai apropiat timp

Distribuie

Crizele prin care trece ţara, vor produce remanieri guvernamentale.
De această părere sun unii analişti politici, care cred ca vor pleca în primul rând miniştrii, care gestionează domenii-cheie.
Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „В центре внимания” de la Publika TV.
La rândul lor, premierul Natalia Gavriliţa şi câţiva membri ai Guvernului au negat posibilitatea unor demisii.

 

Analistul Corneliu Ciurea afirmă că la Guvern ar putea fi remanieri în timpul apropiat, dar deocamdată nu e clar ce miniştri vor pleca primii.

„Guvernarea va avea o sarcină foarte complicată ca să rezolve aceste probleme de imagine. În condiţiile în care vor demite o personalitate grea, de exemplu Spînu, va apărea riscul prăbuşirii întregului sistem. Cred că la început vor fi demişi miniştri mai puţin importanţi.”

 

Analistul politic Ruslan Şevcenco susţine că în interiorul Partidului Acţiune şi Solidaritate sunt dispute legate de remanieri, cu scopul de a potoli nemulţumirile populaţiei.

„Guvernarea va fi nevoită să reacţioneze la scăderea ratingului şi să demonstreze populaţiei că ţine cont de doleanţele şi de nemulţumirile populaţiei. Din acest motiv, vor trebui eliminate unele personaje, dar cel mai probabil care joacă un rol secundar.”

Iar jurnalistul Valeri Demideţchi consideră că nu a venit timpul demisiilor, pentru că punctul critic încă nu a fost atins.

„- Încă nu am ajuns la un apogeu al crizei. Mai aşteptaţi.
– Credeţi că tot ce avut loc până acum încă nu e cea mai grea etapă?
– Noi doar două luni „dominăm” asupra Gazprom-ului, mai avem încă două luni. Cred că guvernarea va mai amâna o asemenea măsură dură precum demiterea Guvernului sau a unor miniştri.”

 

Prim-ministrul a fost întrebat recent dacă Guvernul sau unii miniştri trebuie demişi, din cauza crizelor prin care trece ţara. Natalia Gavriliţa a răspuns scurt.

 

„Nu. – Credeţi că face faţă acestei situaţii Guvernul şi vicepremierul responsabil? – Da.”

 

Ulterior atât Natalia Gavriliţa, cât şi miniştrii Andrei Spînu şi Sergiu Litvinenco au negat informaţiile privind luarea unor decizii de remanieri la Guvern.


Distribuie
..