La mulți ani, Nicolae Botgros! Maestrul a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani

La mulți ani, Nicolae Botgros! Maestrul a împlinit frumoasa vârstă de 69 de ani

Distribuie

Dirijorul Orchestrei ”Lăutarii”, Nicolae Botgros, a împlinit astăzi 69 de ani.
Dar în loc de sărbătoare, maestrul va organiza o masă de pomenire în memoria mamei sale şi a soției Lidia Bejenaru.

„Ca ieri am înmormântat-o pe mama în urmă cu nouă ani şi ceva şi ca mâine soţia mea împlineşte jumătate de an de când a plecat în lumea celor drepţi. Aşa că nu pot să fac sărbătoare între aceste două grele evenimente. O să fac o masă de pomenire şi o să pomenesc pe toţi cei care au plecat din familia Botgros.”

Maestrul ne-a spus că pentru el acest an a fost plin de durere şi chin. Totuşi, oamenii care-i admiră creaţia îi dau aripi să meargă mai departe.

„Sărbătoarea mea va fi la anul la 70 de ani, vom sărbători, vom face o sărbătoare mai amplă, mai largă. Pentru mine anul 2021 va rămâne în suflet cel mai greu an, an de greutate.”

Interpretul Ion Paladi l-a felicitat cu o piesă nouă.

„Această dedicaţie aparţine şi tuturor lăutarilor care au plecat, pentru că multe lume au cântat şi această piesă.”

Nicolae Botgros a avut parte de o felicitare inedită şi din partea profesoarei, colegului de bancă şi a sătenilor din localitatea de baştină.

„Îi doresc sănătate şi ceea ce are în planurile lui să se împlinească. Desigur că linişte sufletească fiindcă a trecut în ultimul timp prin mari greutăţi.”

Nicolae Botgros s-a născut în 1953, în satul Badicul Vechi din raionul Cahul, iar de mai bine de 40 de ani este dirijorul Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”. El deţine titlurile de Artist al Poporului şi Cavaler al Ordinului Republicii.


Distribuie
..