”Lautarii” au deschis un nou sezon concertistic la Palatul Naţional. Ce a declarat maestrul Nicolae Botgros, după aproape 2 ani de pauză

”Lautarii” au deschis un nou sezon concertistic la Palatul Naţional. Ce a declarat maestrul Nicolae Botgros, după aproape 2 ani de pauză

Distribuie

Primul spectacol muzical după demararea pandemiei, a avut loc ieri la Palatul Naţional.
În scenă a urcat renumita orchestră „Lăutarii” în frunte cu Nicole Botgros.
Spectatorii, care au aşteptat cu nerăbdare acest eveniment, au fost încăntaţi de spectacolul oferit.

Sala Palatului Naţional nu a mai fost arhiplină ca altădată la concertele „Lăutarilor”. Din cauza pandemiei, spectacolul s-a ţinut la jumătate de capacitate, iar spectatorii au purtat măşti de protecţie. Pe lângă aceasta, la intrare, spectatorii au prezentat fie certificatul de vaccinare fie rezultatul negativ al unui test antigen sau PCR.

„Cei care nu au avut posibilitatea au posibilitatea să o facă aici, la parterul Palatului Naţional, unde avem instalat un laborator mobil. Rugămintea este să vină cu o oră, o oră şi jumătate înainte de spectacol.”

Procedurile impuse de pandemie nu i-au speriat pe spectatori dornici de evenimente culturale. Aceştia au aplaudat continuu şi au fredonat cântecele îndrăgite împreună cu artiştii.

„Nu numai dor, era o durere sufletească să nu mai putem vedea un concert pe viu. Privim pe internet videoclipuri, dar un concert în direct ne dă atâtea emoţii.”

„Mi-au făcut copiii un cadou şi ne bucurăm foarte mult, le dorim sănătate. – Ce emoţii aţi trăit? – Foarte mari, foarte mari.”

„Vreo doi ani, din cauza pandemiei, nu am mers pe la concerte. Nişte emoţii foarte mari. Să trăiască „Lăutarii”! ”

Şi interpreţii care au urcat în scenă spun că a avut emoţii ca la primele concerte şi că le-a fost foarte dor de aplauzele publicului.

„Am foarte mari emoţii. Suntem ca la un examen de stat, parcă am venit să dau specialitatea din nou. Un an şi ceva, aproape doi ani nu am ieşit în faţa publicului.”

„Orice artist are menirea de a ajunge în scenă cât mai des, să aibă contact cu publicul. Ce-i drept, în ultimii doi ani am avut cam puţine ocazii de a fi în contact cu publicul, dar s-a iscat astăzi aşa o şansă şi chiar dacă sunt restricţii, decât deloc, tot e bine.”

„Ne era dor de public, ne era dor de aplauze, ne era dor de un spectacol aşa cum se fac la Palatul Naţional, spectacole mari şi frumoase. ”

„Această pauză ne-a dus cumva în altă stare şi desigur, suntem ca la examen astăzi, dar avem multă plăcere în suflet că ne întâlnim din nou cu publicul drag.”

Artiştii şi spectatorii au ţinut un minut de reculegere în memoria regretatei artiste Lidia Bejenaru.

„Pentru ea s-a stins lumina reflectoarelor, s-a oprit timpul în loc, dar nu şi dragostea noastră pentru melodiile şi pentru vocea-i inconfundabilă.”

Cu spectacolul „Vă cântăm din nou cu drag”, Palatul Naţional a deschis cea de-a XXVII-a stagiune.


Distribuie
..