Liderii celor două partide din fostul bloc ACUM au anunţat că resping propunerile PSRM

Liderii celor două partide din fostul bloc ACUM au anunţat că resping propunerile PSRM

Punct şi de la capăt. Liderii celor două partide din fostul bloc „ACUM” au anunţat că resping propunerile PSRM. Cu toate acestea, Maia Sandu şi Andrei Năstase insista ca parlamentarii socialişti să le voteze pachetul de legi privind dezoligarhizarea ţării.

În asemenea condiţii, socialiştii spun că nu mai au ce discuta cu deputaţii PAS-PPDA.

„Considerăm oportună crearea unui grup de lucru constituit din reprezentanţii fracţiunilor parlamentare ale blocului „ACUM” şi PSRM, mandataţi să discute, până în 25 aprilie, iniţiativele legislative ale blocului „ACUM” şi ale fracţiunii PSRM, care se referă la dezoligarhizarea statului”, a spus liderul PPDA, Andrei Năstase.

Declaraţiile de astăzi vin după ce anterior, cu trei zile înainte de alegeri, blocul ACUM a semnat un angajament prin care se obligau să nu coalizeze cu nimeni, inclusiv cu socialiştii.

La aproape două luni de la semnarea acestui angajament, Maia Sandu recunoaşte, indirect, că acceptă o coaliţie informală cu PSRM.

„Noi îi întrebăm pe cei din PSRM dacă sunt gata să pună umărul şi să voteze în Parlament legile. Acesta este un vot pentru cetăţeni”, a afirmat liderul PAS, Maia Sandu.

La rândul lor, socialiştii susţin că în asemenea situaţie, discuţiile nu mai pot avea loc.

Într-o postare pe facebook, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a scris că atât timp cât cele două formaţiuni nu sunt disponibile să discute condițiile inițiale ale PSRM, de la care pot porni negocierile privind crearea coaliției de guvernare, socialiştii nu văd sensul formării niciunui grup de lucru şi nu îşi doresc continuarea discuțiilor sterile.

Cu o reacţie a venit şi Partidul Democrat din Moldova. Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, reprezentanţii fostului bloc ACUM sunt disperaţi în obţinerea funcţiilor care le-ar permite preluarea controlului asupra mai multor instituţii ale statului.

Democraţii îndeamnă deputaţii să revină cu picioarele pe pământ şi să se ocupe prioritar de problemele cetăţenilor şi de asigurarea unei vieţi mai bune pentru aceştia.

..