Maestrul Nicolae Botgros și-a sărbătorit  ziua de naştere

Maestrul Nicolae Botgros și-a sărbătorit ziua de naştere

Maestrul Nicolae Botgros și-a sărbătorit ziua de naştere. Dirijorul şi conducătorul renumitei Orchestre „Lăutarii” a împlinit 70 de ani. Maestrul Nicolae Botgros a oferit un interviu, prin telefon, în cadrul emisiunii Prima Oră. Dirijorul Orchestrei „Lăutarii” le-a spus fanilor că, în acest an, a decis să-şi ia liber de ziua lui şi nu va organiza niciun concert aniversar.

”’Vreau să sărbătoresc această frumoasă sărbătoare, să fiu în sânul familiei, în sânul familiei mari. Toţi cei care vor fi prezenţi, 190 – 200 de oameni.”

Lili Lozan şi Eugen Bulgaru l-au întrebat pe Nicolae Botgros ce visuri are, iar maestrul a spus că cele mai mari dorinţe ale sale sunt legate de Orchestra „Lăutarii”.

” Visez în primul şi în primul rând ca orchestra Lăutarii să rămână veşnic pentru toată lumea. Orchestra Lăutarii, 43 de ani de când sunt eu în faţa orchestrei a adus numai bucurie, numai sentimente frumoase. „

Nicolae Botgros mai este numit un geniu al viorii. Împreună cu orchestra „Lăutarii”, pe care o conduce cu multă responsabilitate de peste patru decenii, au dus faima muzicii populare în zeci de ţări europene, în Statele Unite ale Americii, în Australia sau în Noua Zeelandă.

Nicolae Botgros s-a născut în 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc din Cahul, într-o familie de lăutari. Prima orchestră dirijată a fost „Ciocîrlia” de la Edineț. În 1973, el s-a mutat la Chișinău unde devine violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii Naţionale. Cinci ani mai târziu este numit conducător la „Lăutarii”.

Nicolae Botgros este Artist al Poporului şi deţine titlul de Cavaler al Ordinului Republicii. În 2002, a fost declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc.

..