Mai multe drumuri din 43 de localităţi din raionul Căuşeni vor fi reparate până la sfârşitul verii

Mai multe drumuri din 43 de localităţi din raionul Căuşeni vor fi reparate până la sfârşitul verii

Distribuie
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Mai multe drumuri din 43 de localităţi din raionul Căuşeni vor fi reparate până la sfârşitul verii. Costurile se ridică la peste 100 de milioane de lei, dintre care 68 de milioane vin prin intermediul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern.

Locuitorii din satele Ciufleşti şi Grigorievca se pot bucură deja de străzi asfaltate. Acum intră în reparaţie mai multe străzi din oraşul Căuşeni şi în satul Hagimus.

De câteva zile, 25 de unităţi de utilaje pentru reparaţia drumurilor sunt antrenate în oraşul Căuşeni. Aici, unele porțiuni sunt reparate aproape de la zero. Lucrările de asfaltare, care ajung ă coste până la trei milioane de lei, au loc concomitent pe mai multe străzi şi se vor încheia în cel mult o săptămână.

”Drumul este în stare gravă. Noi acum scoatem tot putregaiul de deasupra”.

”Facem frezarea la minus cinci, patru centimetri şi un strat de egalizare de asfalt cu granulaţie fină”, a menţionat dirigintele de şantier, Elena Draghini.

În perioada executării lucrărilor a fost nevoie de sistarea circulației rutiere în anumite perioade ale zilei, astfel încât muncitorii să reușească la timp efectuarea acestora.

”Direcţionăm transportul pe alte drumuri ca să nu se formeze ambuteiaje”, a afirmat inspectorul Serviciului de Supraveghere tehnică şi Accidente rutiere, Andrei Tudos.

Oamenii sunt mulțumiți că, în sfârșit, vor avea drum calitativ asfaltat.

”Strada care este făcută acolo, este calitativă. Trebuia reparată, eu sunt cu măşina şi drumul cela era mereu cu hopuri”.

”E bine. Dacă ar fi aşa tendinţa mai departe, ar fi minunat”.

”Este foarte bine că se fac lucrări de reparare a drumurilor. Sperăm ca lucrările să fie calitative, nu ca în anii precedenţi”.

În raionul Căuşeni lucrările sunt monitorizate cu atenție, astfel încât să fie respectate şi termenele, dar şi să fie asigurată şi calitatea lucrărilor.

”Aceste companii dau garanţii de cinci ani de zile minim, dar ceea ce ţine de rezistenţă este de până la 20 de ani”, a declarat preşedintele raionului Căuşeni, Nicolae Gorban.

Prezent într-o vizită de lucru la Căușeni, deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că datorită programului naţional, în acest an, Moldova va avea drumuri mai bune.

”Până la drumuri europene, să fim sinceri, mai avem încă de muncit. Dacă în fiecare am vom reabilita astfel de drumuri, atunci cred că în doi, maxim patru ani, atunci am putea declara tranşant că, da, avem deja drumuri mult mai bune”, a comunicat deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

În total, în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitate peste 1200 de kilometri de drumuri locale, iar valoarea investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.


Distribuie
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Leave a Reply