Mai multe drumuri din satul Covurlui au fost grav afectate de ploile torențiale de săptămâna trecută. Ce spun autoritățile

Mai multe drumuri din satul Covurlui au fost grav afectate de ploile torențiale de săptămâna trecută. Ce spun autoritățile

Ploile torenţiale de săptămâna trecută au afectat grav mai multe drumuri din satul Covurlui, raionul Leova. În timp ce oamenii se plâng de starea dezastruoasă a acestora, autorităţile locale spun că nu au bani pentru a le repara. Primarul a cerut ajutorul autorităţilor raionale, însă nu se ştie când vor fi alocate resurse financiare în acest sens.

Afectate grav de ploile torenţiale au fost două drumuri asfaltate și două pietruite.

”Cam e săptămâna, dacă și mai bine și nu s-a intervenit cu nimic. Noi am ferit tot, să se poată parcurge, să treacă lumea și să meargă mai ușor. Copiii la școală să se ducă, căci cam greu merg. Asta e foarte periculos”.

”Foarte rele. Aici la noi oleacă, dar în capătul celălalt de sat tot o stricat. Păcat, ne-am bucurat că copiii la școală, dar acum dacă nu se vor face, nu știm ce vom face la iarnă”.

”Foarte rele sunt de acuma. După ploaia asta sunt rele de tot. O stricat și asfaltul. Drum bun o făcut aici și nou. Nu o făcut lucrul calitativ. E imposibil de mers, nici nu merge nimeni. Transportul nu trece pe aici”.

Șoferii spun că din cauza gropilor imense vor fi nevoiți să viziteze mai des service-urile auto.

”Foarte greu mergem pe acest drum. Cum să nu te temi dacă strici tehnica. Greu ajungi. Trebuie de făcut numaidecât, că altfel stricăm tehnica și nu mai ajungem la vreme”.

Primarul satului Covurlui, Ion Neghină, spune că administraţia locală nu are bani pentru a repara drumurile, aşa că a cerut ajutorul autorităților raionale.

”Cu puterea autorității publice locale, cu antreprenorii care am convenit și cu puterile noastre încercăm să stabilim, să înlăturăm măcar cât de cât ca lumea să poată să meargă pe aceste drumuri. Conducerea raionului ne-a promis că mă ajută. Administrația publică locală nu are finanțe”.

De cealaltă parte, reprezentanții Întreprinderii Drumurilor din raionul Leova spun că cele patru drumuri din sat nu sunt în gestiunea lor.

”Noi suntem cu deservirea acestor drumuri. Drumul care a fost deteriorat aparține primăriei, nu aparține Administrației de Stat a Drumurilor. Se face comisie, după asta se intervine. Da, au fost solicitări, dar cum poți să te implici în așa caz, dacă nu îți aparține. Și reparația capitală a fost făcută de altă firmă”.

Potrivit autorităţilor locale, valoarea pagubelor se ridică până la aproape patru milioane de lei.

..