Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină au organizat un flashmob de Ziua Internaţională a Păcii

Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină au organizat un flashmob de Ziua Internaţională a Păcii

De Ziua Internaţională a Păcii, mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină au organizat un flashmob. Au dansat şi au aruncat în aer porumbei, în semn de solidaritate faţă de victimele rasismului şi ale violenţei. Sloganul ONU din acest an este ”Stop rasismului. Consolidăm pacea”.

Asociaţia studenţilor şi rezidenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „ Nicolae Testemiţanu” s-au pregătit o săptămână pentru „flashmob-ul păcii”. Tinerii spun că promovarea mesajului în acest an este mai importantă ca niciodată, din cauza războiului din Ucraina.

„Cu scopul de a proslăvi pacea, de a respecta pacea, de a oprit conflictele acolo unde sunt. Fără pace nu este lumină, fără lumină nu este viaţă. Pacea este scânteia ce aprinde focul în sufletele noastre”, a spus IULIA
BOZBEI , studentă USMF.

„Este foarte important ca în zilele noastre să fim loiali, toleranţi cu toţi oamenii, indiferent de naţiune sau de ţara din care provine sau de limba vorbită”, a remarcat IGOR UZUN, student USMF.

„A fost făcut pentru ca oamenii să cunoască despre această zi şi să înţeleagă că numai prin pace se poate de ajuns la un numitor comun”.

„Am decis să facem o manifestaţie aşa ca să oglindim ideea de ” End racism and build peace ” acesta este şi sloganul de la ONU.

Coordonatorul evenimentului a fost biblioteca Universităţii de Medicină.

„Suntem vecinii unui stat care este în război, iar consecinţele acestui război deja le suportăm toţi. Din acest motiv pacea este foarte importantă”, a afirmat LIUBOVI CARNAEVA, coordonator biblioteca USMF.

Ziua Internaţională a Păcii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1982 şi de atunci este marcată anual în ziua de 21 septembrie, în numeroase ţări, ca un demers public menit să atragă atenţia guvernelor cu privire la efectele războiului.

..