Mai Sandu s-a însănătoșit. Președintele s-a întâlnit cu  secretarul general al ONU, António Guterres

Mai Sandu s-a însănătoșit. Președintele s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, António Guterres

Distribuie

După ce a contramandat luni întrevederea, președintele Maia Sandu totuşi s-a întâlnit marţi cu secretarul general al ONU, António Guterres, care se află într-o vizită în țara noastră. Oficialii au discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre eforturile autorităților de la Chişinău de a continua proiectele de dezvoltare a țării, în pofida situației din regiune.

„- Domnul secretar general, mă bucur să vă văd în Chişinău şi să am această oportunitate să vă exprim recunoştinţa pentru tot suportul obţinut de la Organizaţia Naţiunilor Unite.
– Vă mulţumesc pentru această oportunitate de a vizita ţara dumneavoastră. Sunteţi un exemplu remarcabil de generozitate.”

Preşedintele Moldovei i-a mulțumit secretarului general ONU pentru sprijinul de care ţara a beneficiat de-a lungul anilor, pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv pentru ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor care îi găzduiesc. Maia Sandu a primit asigurări că, în scurt timp, aceste surse vor ajunge la toți beneficiarii.
Şeful statului urma să aibă o întrevedere cu Antonio Gutterres luni, ulterior să susțină un briefing. Serviciul de presă al Preşedinţiei a anunţat, însă, că Maia Sandu nu participă la evenimentele de 9 mai din motive de sănătate.


Distribuie
..