Marina Tauber acuză PAS că vor să o excludă din cursa electorală la Bălți

Marina Tauber acuză PAS că vor să o excludă din cursa electorală la Bălți

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Candidatul Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, acuză guvernarea PAS şi Comisia Electorală Centrală, că încearcă, prin metode murdare şi obscure, să o excludă din cursă.
Tauber face referire la o decizie CEC, care nu se regăseşte în Codul Electoral şi care ar face posibilă eliminarea sa din lupta pentru funcţia de primar.
Scopul ar fi victoria lui Boris Marcoci, candidatul propus de Partidul Acţiune şi Solidaritate, dar care nu a acces în turul doi.
Până acum, nimeni de la PAS nu a comentat declaraţia Marinei Tauber.

Marina Tauber declară că membrii Comisiei Electorale Centrale ar face un joc murdar. CEC a emis marţi un comunicat în care se menţionează că dacă un candidat dintre cei doi ajunşi în al doilea tur se retrage cu şapte zile înainte de scrutin, atunci, automat în cursă este inclus următorul candidat după numărul de voturi.

„Membrii CEC au introdus această măsură, fără aprobarea Parlamentului şi fără a face nişte clarificări. Vă spun de ce aşa au decis: deja este clar că eu voi învinge la acest scrutin, iar ei, în mod murdar, vor să mă scoată din cursă, pentru ca învingător să fie Boris Marcoci.”

Marina Tauber susţine că are informaţii potrivit cărora candidatul independent Nicolai Grigorişin, rivalul ei din turul doi, ar avea o înţelegere cu reprezentanţii guvernării PAS de a se retrage de bună voie din cursă, iar în locul lui, în buletinul de vot să fie inclus Boris Marcoci, candidatul PAS.

„PAS are o înţelegere cu Grigorişin ca el să-şi retragă candidatura în această săptămână, iar Marcoci să devină oponentul meu în turul doi. Iar cu câteva zile înainte de alegeri au de gând, în mod josnic, să mă scoată din cursă, iar candidatul PAS să câştige.”

Într-un comunicat de presă, Comisia Electorală Centrală califică acuzaţiile apărute în spaţiul public drept nefondate şi face trimitere la articolul 51 din Codul Electoral şi la o hotărâre din 2018 emisă de CEC. Potrivit documentului, dacă unul din cei doi candidaţi ajunşi în turul doi se retrage, scrutinul are loc între concurentul rămas şi următorul care a acumulat cel mai mare număr de voturi.
CEC precizează că astfel de prevederi se regăsesc încă din anul 2015.

Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Nicolai Grigorişin, neagă vehement că ar fi avut vreo discuţie cu cei din PAS şi avertizează că o va acționa în judecată pe contracandidata sa Marina Tauber pentru declaraţii calomnioase.

„Niciodată nu am discutat cu cei din PAS, n-am avut nicio discuţie, mai ales referitor la minciunile crase pe care le spune Tauber că eu aş fi interpusul Maiei Sandu, că am vorbit cu ea ca să renunț la candidatura mea. Declar public că nimic nu este adevărat, că ar trebui să vină Marcoci în locul meu. Sunt aberaţii.”

Reprezentanţii serviciului de presă ai Partidului Acţiune şi Solidaritate nu au fost de găsit pentru o reacţie.

Am încercat să obţinem o reacţie şi de la Boris Marcoci, care a candidat din partea PAS la acest scrutin, însă are telefonul deconectat.

Turul doi al alegerilor locale din Bălţi va avea loc la 5 decembrie. Pentru fotoliul de primar vor lupta candidatul Partidului Şor, Marina Tauber, şi candidatul independent Nicolai Grigorişin. În primul tur, Tauber a acumulat 47,93 la sută din voturi, iar Grigorişin – aproape 21 de procente.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..