MĂRTURISIRI CUTREMURĂTOARE

MĂRTURISIRI CUTREMURĂTOARE

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dezvăluiri cutremurătoare la emisiunea „Vorbește Moldova”. Tânăra care şi-a abandonat micuţul într-un cămin de tip familial din Capitală a mărturisit că nimeni nu a ştiut că este însărcinată. Femeia a născut fără supravegherea medicilor, acasă, în prezenţa unuia dintre copiii săi. Cristina a acceptat să ofere un interviu, în exclusivitate, pentru reporterii de la Prime.

„M-am pus la podea, eram în casă doar eu şi fetiţa, mă străduiam la maxim să reduc din sunetele de durere, ca să nu o trezesc pe ea şi să nu mă audă vecinii. Când o ieşit, eu nu mă gândeam la mine, că am nevoie de ajutor sau ceva de genul, că sângeram, simţeam ameţeli, îmi puteam pierde cunoştinţa, dar n-am putut asta. El avea nevoie de ajutor, se putea trezi fetiţa să-l rănească şi eu m-am ţinut să nu leşin. Eu singură i-am tăiat buricul copilului şi l-am spălat.”

Tânăra mai povesteşte în detalii despre ziua în care şi-a văzut ultima dată copilul. Ea mai spune că, iniţial, a vrut să-l lase la Clinica nr.12, dar a fost oprită de camerele de supraveghere instalate în zonă.

„Eu până în ultimul moment nu am putut să dau nume la acest copil, până în ultimul moment nu am putut să fac emoţional, moral. Nu puteam să-i dau nume. – Cum îi spuneai? – Prinţul meu. Eu l-am luat la piept, l-am hrănit, ştiam că e ultima oară. Mă gândeam că îl hrănesc şi ne ducem. De două ori nu l-am putut lăsa, nu mă puteam scula de lângă dânsul. L-am îmbrăcat, i-am făcut o poză, i-am pus scurta fetei care era molcăluţă, am pus-o în geantă, ca să nu-l doară la căpuşor. Am aranjat atent şi am ieşit din casă. ”

Femeia mai spune că a decis să-şi abandoneze copilul pentru a nu fi judecată de oameni.

” Eu știam că eu nu o să am susținere. Eu o să fiu iarăși presată, judecată. Iarăşi o să fiu de la mama îmboldită cu chestia că uite la viaţa ta , ce e din viaţa ta. Eu nu voiam ca mama iarăși să fie judecată de lume.”

În acelaşi interviu, femeia recunoaşte că ştie cine este tatăl bebeluşului.

„Eu îl ştiu pe tatăl copilului meu, dar să-l „ţin cu asta” nu vreau. Nu îmi trebuieşte mie bărbatul ista. ”

În ediţia de mâine a emisiunii „Vorbeşte Moldova” cea mai căutată mamă din ţară se va întâlni cu părinţii săi.

Între timp, locul aflării bebeluşului rămâne necunoscută. În prezent, copilul nu se află la rudele mamei din Donduşeni, aşa cum declara, luni, Lucia Caciuc, şefa interimară a Direcţiei Municipale pentru Protecţia Copilului. Asta ne-au declarat autorităţile de la Donduşeni, care au precizat că afirmaţiile Luciei Caciuc nu corespund adevărului.

„Copilul care a fost abandonat în scara de la Buiucani nu este la spital, este transmis administraţiei publice locale de unde s-a constat că este mămica. S-au găsit rudele care au preluat acest copil”

Asta spunea luni, trei februarie, şeful interimar al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Lucia Caciuc, la şedinţa operativă a Primăriei. În aceiaşi zi, la Direcţia pentru Protecţia Copilului Donduşeni am mai fost informaţi despre iniţierea unui proces de evaluare a situaţiei în care se află familia micuţului. A doua zi însă autorităţile de la Donduşeni ne-au comunicat că, de fapt, „Copilul abandonat nu se află la Donduşeni, iar până în data de patru februarie Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei nu a primit nicio sesizare din partea autorităţilor de la Chişinău cu privire la locul aflării copilului. Responsabilii de la Donduşeni au menţionat că au vorbit cu părinţii tinerei în vârstă 25 de ani, care şi-a abandonat bebeluşul. Aceştia le-au povestit că vorbesc cu fiica lor doar la telefon, în ultimele 10 luni, pentru că ea, împreună cu fetiţa, locuieşte în Capitală. Totodată, bunicii mai au în grija lor un nepot pe care femeia l-a lăsat acasă. Imediat am telefonat-o pe şefa interimară a Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Lucia Caciuc, să o întrebăm de ce a minţit despre locul aflării micuţului. Caciuc ne-a răspuns că a făcut-o intenţionat.

„Am decis să păstrăm cât mai mult timp informaţia despre unde se află copilul pentru a proteja acest copil de posibilie hărțuieli, încercăm să mergem pe paşi concreţi. Copilul este bine, copilul este în siguranţă, este în grija persoanelor competente.”, a spus seful interimar al Direcției pentru Protecția Copilului Lucia Caciuc.

Cât despre sesizarea către autorităţile din Donduşeni, Lucia Caciuc susţine că scrisoarea a fost expediată încă de luni. Interpelarea a fost trimisă prin poşta electronică şi nu a ajuns luni la şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Donduşeni, Ala Guţu. Aceasta a primit-o astăzi, după discuţia reporterului nostru cu Lucia Caciuc. Curios este că pe document este indicată data de trei februarie. Acum două săptămâni, bebeluşul de aproape o lună a fost găsit într-un cărucior, în holul unui cămin de tip familial din sectorul Buiucani.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •