Mecanismul de acordare a compensaţiilor pentru beneficiarii programului „Prima Casă” este gata

Mecanismul de acordare a compensaţiilor pentru beneficiarii programului „Prima Casă” este gata

Distribuie

Mecanismul de acordare a compensaţiilor pentru beneficiarii programului „Prima Casă” este gata şi urmează să fie avizat miercuri, în şedinţa de Guvern. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Dumitru Budianschi. Premierul Natalia Gavriliţa i-a cerut acestuia să urgenteze procesul şi să publice cât mai curând regulamentul privind acordarea compensaţiilor.

” – Domnule Budianschi, unde suntem cu regulamentul pentru acordarea compensaţiilor anunţate pentru programul „Prima Casă”?
– Regulamentul este deja pregătit, îl vom transmite pentru avizare.”

„Vă rog să publicăm astăzi regulamentul, să existe o previzibilitate, pentru ca cetăţenii şi băncile să ştie cum va avea loc această compensare, noi am adoptat-o, dar până nu vom avea actul normativ, oamenii nu ştiu cum să acţioneze. Eu aş ruga să fie publicat.”

Recent, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a obligat băncile să recalculeze ratele lunare la creditele acordate în cadrul programului „Prima Casă”. Potrivit deciziei, limita maximă a ratei dobânzii anuale pentru creditele acordate nu va depăși 11,37 la sută pentru perioada 1 iulie-31 decembrie. Aceasta a fost scăzută cu 1,35 puncte procentuale. Totodată, Guvernul a anunțat că vor fi oferite şi compensaţii de 50 la sută la diferenţa ratei lunare majorate şi a celei din luna precedentă.


Distribuie
..