Meci de zile mari, la Chișinău. Naţionala Moldovei a pierdut partida cu campioana mondială de fotbal, echipa Franţei

Meci de zile mari, la Chișinău. Naţionala Moldovei a pierdut partida cu campioana mondială de fotbal, echipa Franţei

Distribuie
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares

Naţionala Moldovei a pierdut, aseară, meciul cu campioana mondială de fotbal, echipa Franţei, cu scorul de 1 : 4. Moldovenii au încasat primul gol în minutul 23 al partidei care s-a jucat pe stadionul Zimbru. Revelaţia moldovenilor a fost însă singurul gol marcat de către atacantul Vladimir Ambros. Acesta se va alege cu o recompensă după ce ieri, fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, a anunţat că a pregătit premii pentru moldovenii care vor da gol în poarta francezilor. Astăzi, într-o postare pe Facebook, Plahotniuc a felicitat întreaga echipă a Moldovei şi a declarat că, în zilele următoare, îi va oferi lui Ambros premiul promis, fără a face alte precizări.

Până la pauză, atacantul echipei naţionale a Franţei, Giroud, a marcat pentru 0-3.

„Am jucat bine, am încercat să urcăm cât mai des în atac, să facem presing. N-am lăsat adversarul să-şi facă jocul. Totodată, am încercat să recuperăm balonul şi să ne creăm cât mai multe ocazii de gol. Per total, am avut o primă repriză bună. În partea a doua, lucrurile s-au schimbat un pic, am lăsat spaţii. Dar, oricum, totul era decis după prima repriză”, a menționat atacantul echipei naţionale a Franţei, Olivier Giroud.

În repriza secundă, echipa franceză a marcat doar odată, prin Mbappe, în minutul 87. Imediat, reprezentativa Republicii Moldova a reuşit să înscrie mult aşteptatul gol de onoare, prin Vladimir Ambros. Acesta a fost primul său gol în tricoul echipei naţionale.

„Un gol foarte important pentru mine. Cred că şi pentru echipă – la fel, deoarece nu cred că se aştepta cineva că putem marca gol campioanei mondiale”, a afirmat atacantul echipei naţionale a Republicii Moldova, Vladimir Ambros.

„Sunt bucuros că Moldova a reuşit să înscrie, în special, pentru publicul de aici. Când am ajuns în Moldova, am priceput că oamenilor de aici le place fotbalul. Este o plăcere pentru ei, dar poate nu şi pentru mine. Pentru că nu prea aş fi vrut să încasăm gol. Dar aceasta este recompensa pentru efortul pe care l-au depus pe parcursul acestei partide”, a spus selecționerul echipei naţionale a Franței, Didier Deschamps.

Zece din cei 11 titulari ai naţionalei Franţei din meciul de aseară au jucat din primele minute şi în finala Campionatului Mondial din vara anului trecut.

„Am jucat contra unor monştri. Nici nu se discuta: cea mai bună echipă din lume la moment. Am marcat şi un gol, dar jocul pe care l-am prestat nu este unul de la care poti sa primeşti plăcere”, a spus selecţionerul echipei naţionale a Republicii Moldova, Alexandru Spiridon.

Reprezentativa țării noastre va juca următorul meci din preliminarii pe terenul echipei Turciei, în data de 25 martie. Partida va fi transmisă în direct, de Canal 3, cu începere de la ora 19:00.

Foto: publika.md

Distribuie
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares
..