Membrii Guvernului Sandu şi-a făcut publice averile. Cine este cel mai bănos ministru

Membrii Guvernului Sandu şi-a făcut publice averile. Cine este cel mai bănos ministru

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Membrii Guvernului Sandu şi-a făcut publice averile, cu excepţia Olesei Stamate, de la Justiţie. Unii miniştri, veniţi din diaspora, au renunţat la servicii unde erau plătiţi cu mii de euro. În schimb, alţii au declarat lefuri mizere, din care însă au reuşit să-şi cumpere bolizi de peste 40 de mii de euro.

Potrivit declarațiilor de avere, prezentate la Autoritatea Națională de Integritate, cel mai bănos ministru din Guvernul Sandu este şeful de la Externe. Nicu Popescu a avut, anul trecut, un venit de aproape 190 de mii de euro și 11 mii 400 de lire sterline. Familia lui are trei apartamente, o vilă și un automobil, marca Suzuki fabricat în 2017.

Pe locul doi la capitolul venituri se află ministrul Finanţelor. În perioada cât a condus Fondul Global pentru Inovare, cu sediul la Londra, Gavriliță a ridicat un salariu lunar de peste nouă mii de euro. În 2018, ea a câştigat 103 mii de euro şi mai declară un apartament și două automobile.

Iar ministrul Economiei, revenit în Moldova din Statele Unite ale Americii, a acumulat, anul trecut, 85 de mii de dolari. Vadim Brînzan are însă cinci apartamente, o vilă și o casă de 650 de metri pătrați. El are în garaj cinci automobile, toate cumpărate în anii în care au fost produse, printre care un Porsche, Lexus şi un Mercedes.

Ministrul Sănătăţii a câștigat, anul trecut, 133 de mii de lei, 16 mii de euro și 18 mii de dolari. Ala Nemerenco este proprietara unui apartament, şi a unui automobil.

Pe locul cinci în top este ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Georgeta Mincu are două apartamente și un automobil, iar anul trecut, a câştigat peste 350 de mii de lei.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare,Vasilii Șova, a câștigat, în 2018, aproape 170 de mii de lei. Fostul consilier al lui Igor Dodon este proprietarul unui apartament și a unei case la sol.

Iar ministrul Apărării, Pavel Voicu are două case, cu suprafața totală de peste 350 de metri pătrați, un garaj și o construcție.

Şefa de la Educație, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a câștigat, anul trecut, peste 90 de mii de lei și trei mii de euro. Ea are două apartamente și conduce un automobil de marca Honda.

Premierul Maia Sandu susţine că a trăit anul trecut dintr-un venit lunar mai mic de o mie de lei. În 2018, ea a câştigat puțin peste 500 de dolari și 500 de lei românești. Sandu locuiește într-un apartament de aproape 75 de metri pătrați și conduce o Toyota.

Săracul Guvernului este Andrei Năstase. El spune că nu a câştigat niciun leu în 2018, iar soţia ar fi fost cea care l-a întreţinut. Chiar dacă nu a avut bani, Năstase și-a cumpărat, recent, un SUV, model Volvo XC 90, pentru care a plătit aproape 42 de mii de euro. În declaraţia sa de avere se arată că soția lui a obținut în jur de 100 de mii de euro de la o companie germană, unde este angajată. Năstase declară numeroase imobile – un apartament, două case, un garaj și șapte construcții, destinaţia cărora rămâne incertă.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, mai are 30 de zile ca să-şi prezinte declarația de avere.

Foto: canal2.md

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •