Mihai Ghimpu: „Ucraina se va reface, dar Rusia ca imperiu va muri, aşa cum au murit toate imperiile”

Mihai Ghimpu: „Ucraina se va reface, dar Rusia ca imperiu va muri, aşa cum au murit toate imperiile”

Rusia nu ar risca să apese butonul roşu pentru a declanşa un război nuclear, întrucât ar exista o ripostă din partea aliaţilor Ucrainei. De această părere este fostul preşedinte interimar al ţării Mihai Ghimpu, actualul preşedinte al Partidului Liberal.

Invitat la emisiunea Prime Time de la PRIME, politicianul a precizat că liderul de la Kremlin duce un război psihologic în Ucraina, iar mobilizarea anunţată în Federaţia Rusă e o dovadă a faptului că lui Putin nu-i pasă de oamenii care mor în război, inclusiv cetăţeni ruşi.

„Cineva vrea să fie Vladimir cel Mare cum Rusia îl are pe Petru cel Mare. Mobilizarea aceasta demonstrează că lui nu-i pasă câţi mor, că nu mor doar ucraineni, dar mor şi ruşii. Şi aţi văzut ce se întâmplă, că lumea fuge. Putin a crezut că el cu gazul i-a ocupat pe toţi ceilalţi şi n-o să-i încurce să ocupe Ucraina. Cert este că mor oameni şi distruge Ucraina, satele, oraşele, casele şi e grav”, a relatat Mihai Ghimpu.

Ghimpu crede că probabilitatea unui război nuclear este mică.

„Cum se ridică o rachetă rusească, cum vin din altă parte, spre Rusia. Acum avem războiul armelor, războiul gazelor. Acesta e şi război psihologic, ca ucrainenii, cetăţenii să cedeze. Vedeţi că se împotrivesc acolo”, a spus politicianul.

Fostul preşedinte interimar al ţării crede că, în cele din urmă, Ucraina va ieşi învingătoare din acest război.

„Adevărul şi dreptatea vor învinge. Ucraina se va reface, dar Rusia ca imperiu va muri, aşa cum au murit toate imperiile”, a adăugat Ghimpu.

..