Militarii Armatei Naţionale care vor defila, la Bucureşti, în cadrul paradei dedicate Zilei Naţionale a României, fac ultimele pregătiri

Militarii Armatei Naţionale care vor defila, la Bucureşti, în cadrul paradei dedicate Zilei Naţionale a României, fac ultimele pregătiri


Militarii Armatei Naţionale care vor defila, la Bucureşti, în cadrul paradei dedicate Zilei Naţionale a României, fac ultimele pregătiri. De emoţii sunt încercaţi soldaţii care vor participa pentru prima dată la o astfel de manifestaţie.

Vitalie Josan este cel care va fi în fruntea formaţiei de militari din Moldova.

„Emoţii permanent sunt doar pozitive. Eu personal am participat la parade militare începând cu Republica Bulgaria, federaţia Rusă, Franţa, România deja a treia oară, este o mândrie pentru noi ca drapelul Republicii Moldova să defileze la paradele militare”, a spus comandantul Companiei Gărzii de Onoare, Vitalie Josan.

Iar pentru Dumitru Sajin, participarea la parada de la Bucureşti este o premieră. Tânărul şi-a făcut studiile în România şi a urmărit de mai multe ori defilările militarilor, însă acum, că el va merge în pas cadenţat, îi dă emoţii.

„Era frumos, atâţia militari concomitent fac acelaşi lucru, dar fiecare în stilul lui, dar acum când am ajuns să fiu participant este cu totul altceva, este responsabilitate mare pentru mine şi pentru întreg efectivul gărzii de onoare”, a spus militar din cadrul Gărzii de Onoare, Dumitru Sajin.

Şi alţi colegi ai tânărului vor avea misiuni importante în timpul defilării din 1 decembrie de la Bucureşti.

„Sunt foarte mari emoţii, mai ales când deja stai pe platou şi se porneşte coloana. Este şi foarte plăcut să reprezinţi şi ţara şi mai ales Armata Naţională. Eu dirijez cu echipa port drapel care reprezintă Armata Naţională. Mai întâi a ţării şi a doua a Armatei Naţionale”, a spus militar din cadrul Gărzii de Onoare, Denis Primac.

„În calitate de port drapel particip pentru prima dată, dar de trei ori am fost însoţitor la port drapel, pentru mine este o foarte mare onoare să duc drapelul Armatei Naţionale”, a spus militar din cadrul Gărzii de Onoare, Nicolae Morari.

Militarii moldoveni participă pentru al treilea an consecutiv la parada dedicată Zilei Naționale a României.

Foto: Canal2.md

..

Leave a Reply