Mobilizare naţională fără precedent: Telemaratonul Renaşte Moldova accelerează colectarea donaţiilor pentru Institutul Mamei şi Copilului

Mobilizare naţională fără precedent: Telemaratonul Renaşte Moldova accelerează colectarea donaţiilor pentru Institutul Mamei şi Copilului

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Au rămas câteva ore până la startul Telemaratonului Renaşte Moldova, un eveniment spectaculos menit să accelereze colectarea de fonduri pentru modernizarea maternităţii de la Institutul Mamei şi Copilului (IMC).

Telemaratonul Renaşte Moldova, organizat de Fundaţia Edelweiss şi găzduit de cunoscuta Andreea Marin la Publika TV, va începe duminică, 19 octombrie, de la ora 8 dimineaţa şi se va desfăşura pe parcursul a 11 ore. Telemaratonul pune la dispoziţie noi modalităţi de a contribui la colectarea de fonduri pentru modernizarea maternităţii IMC.

Cei care doresc să se implice au opţiunea de a trimite un SMS la numărul 9944, din orice reţea de telefonie mobilă, pentru a dona 5 lei (inclusiv TVA). În plus, a fost înfiinţată o linie telefonică specială pentru donaţiile în cadrul Telemaratonului: un apel la numărul 0 9009 9944 înseamnă o donaţie de 20 de lei (inclusiv TVA). Cei care apelează linia specială pot lăsa un mesaj la Call-Center-ul Telemaratonului, unde le vor răspunde personalităţi îndrăgite din Republica Moldova.

Totodată, special pentru evenimentul de duminică, patru boxe de colectare a donaţiilor vor fi deschise în Chişinău, Bălţi şi Cahul. În Capitală se pot depune donaţii la punctul de colectare de la Institutul Mamei şi Copilului, blocul maternităţii, etaj 1, strada Burebista nr. 93 şi la sediul Publika TV din strada Ghioceilor nr. 1. În Bălţi, boxa de colectare va fi amplasată la sediul Teatrului ”Vasile Alecsandri”, Piața Vasile Alecsandri nr. 1, iar în Cahul – la sediul Universităţii de Stat ”Bogdan Petriceicu Hajdeu”, Piața Independenței nr. 1.

De asemenea, se pot face donaţii şi prin transfer bancar, în contul Institutului Mamei şi Copilului: cod fiscal 1003600151643, cont de decontare 2251528215, Banca “Moldindconbank” S.A., filiala Cuza Vodă, cont bancar MOLDMD2X328.

Amintim că în cadrul Telemaratonului Renaşte Moldova vor avea loc transmisiuni în direct din oră în oră, din studioul Publika TV şi de la centrele de colectare a donaţiilor. Un număr mare de invitaţi speciali – personalităţi, reprezentanţi ai societăţii civile, ambasadori – se vor alătura campaniei. Spectatorii se vor bucura de momente artistice şi vor avea ocazia să afle totul despre campania Renaşte Moldova. Se vor putea face donaţii până la ora 19.00, iar la ora 20.00 organizatorii vor prezenta rezultatul final al colectării.

Renaşte Moldova este o campanie socială iniţiată de Vlad Plahotniuc şi susţinută de fundaţia sa de caritate, Edelweiss, în scopul colectării de fonduri pentru modernizarea maternităţii IMC. Campania a luat startul în aprilie 2014 şi de atunci, i s-au alăturat un număr mare de cetăţeni, precum şi personalităţi din Moldova şi din străinătate, preşedintele Nicolae Timofti, speakerul Igor Corman, Guvernul României, oameni de afaceri şi de cultură.

Până acum, cu ajutorul fondurilor colectate în cadrul campaniei, a fost complet reparată şi modernizată Secţia de Internare a maternităţii.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..

Leave a Reply