Moldova Fashion Days. 30 de designeri autohtoni şi-au prezentat noile colecţii de primăvară, proaspăt scoase din ateliere

Moldova Fashion Days. 30 de designeri autohtoni şi-au prezentat noile colecţii de primăvară, proaspăt scoase din ateliere

Primăvara şi vara aceasta vor fi mai colorate. Cel puţin asta ne sugerează designerii vestimentari din ţară, care au participat ieri la un eveniment de modă devenit deja tradiţional – Moldova Fashion Days. Aceştia şi-au scos din ateliere zeci de haine în nuanţele nisipului, dar şi bordo sau portocaliu închis.

Într-un decor în stil junglă, 30 de designeri moldoveni şi-au prezentat ieri noile colecţii de primăvară, proaspăt scoase din ateliere.

„Culorile nisipului, deci culorile astea pastelate se poartă anul ăsta. De la culoarea nisipului deschis până la cel cărămiziu închis. În colecțiile brandurilor de renume vedem foarte mult negru şi catifea”, a spus designerul, Evelina Zara.

După o iarnă lungă, designerii ne propun ţinute cu printuri florale, de diferite nuanțe și dimensiuni. În vogă sunt rochiile lungi, cu mâneci bufante şi dantelele.

Totuşi, creatorii de modă au un sfat pentru toate femeile.

„Ar trebui să se poarte ceea ce este frumos şi se potriveşte fiecărei femei”, a menționat designerul, Julia Allert.

Motivele etnice şi lucrurile hand-made nu ar trebui să dispară nici în acest an din garderoba moldovencelor, la fel şi bijuteriile supradimensionate.

„Se poartă metalele boţite, frunzele, florile, lanţurile. Eşarfele sunt foarte în vogă, se prind atât la păr, cât la geantă. Bentițe mai elegante, mai casual, de toate tipurile”, a afirmat designerul de accesorii, Ina Talpa.

Oaspeţii evenimentului au rămas impresionați de ținutele prezentate.

„Sunt plăcut surprinsă că într-adevăr, că produsele pe care le-am văzut astăzi sunt foarte originale şi în genere sunt o adeptă a produselor, care se produc la noi în ţară”.

„Pretind să cred că moda autohtonă poate concura cu uşurinţă cu cea internaţională”, a spus stilistul, Yliana Danko.

Moldova Fashion Days a ajuns la cea de-a 15-a ediție. Evenimentul este organizat pentru a promova brandurile autohtone.

Foto: Ylianna Danko
..