Moldovenii vor beneficia de mai multe servicii medicale gratuite

Moldovenii vor beneficia de mai multe servicii medicale gratuite


Moldovenii vor beneficia de mai multe servicii medicale gratuite. Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind modificarea programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Conform noii hotărâri de Guvern, pacienții vor beneficia de asistență medicală gratuită și de servicii privind depistarea și combaterea maladiilor.

”Realizarea screening–urilor, acordarea serviciilor de consiliere pentru renunțare la fumat și asigurarea cu contraceptive pentru grupurile social vulnerabile ale populației”, a afirmat viceministrul Sănătăţii, Aliona Serbulenco.

Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală mai prevede acordarea unui set de servicii medicale pentru copiii cu vârsta de până la trei ani cu nevoi speciale sau cu tulburări de dezvoltare.

”Mai introducem acoperirea cheltuielilor pentru protezele individuale şi consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală şi protetică a pacienţilor cu tumori maligne ale capului, gâtului şi ale aparatului locomotor şi implanturi mamare. Acoperirea cheltuielilor pentru servicii de reproducere umană”, a afirmat viceministrul Sănătăţii, Aliona Serbulenco.

Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală  a fost modificat, întrucât statistica arată că maladiile cardiovasculare sunt principala cauză a deceselor, urmate de cele ale sistemului digestiv şi cancer.

Foto: vocea.md

..

Leave a Reply