Municipalitatea anunță că va amenaja o parcare în Capitală. Câte locuri va avea și când va fi gata

Municipalitatea anunță că va amenaja o parcare în Capitală. Câte locuri va avea și când va fi gata

Distribuie

O parcare care urma să fie dată în exploatare la sfârșitul anului trecut, este prezentată de primarul Capitalei, Ion Ceban, drept un nou proiect al municipalităţii. Este vorba despre parcarea din strada Ghidighici, sectorul Buiucani, unde vor fi disponibile aproape 350 de locuri de parcare. Lucrările de amenajare sunt în toi, iar de această dată, autoritățile declară că parcarea va fi dată în exploatare în cel puțin patru luni.

Lucrările de amenajare a parcării au început în 2021 și erau executate de pretura Buiucani. Acum, proiectul a fost însă preluat de către direcția generală transport și căi de comunicație. În prezent, muncitorii pregătesc terenul pentru asfaltare și pentru instalarea iluminatului stradal și a camerelor de supraveghere.

”Anul trecut nu s-a stopat. A fost o planificare, un proiect multianual. A fost pregătit, decapat, amenajat, cu bordură toată suprafața parcării. Ulterior urmând ca Exdrupo să intervină. Inițial a fost evaluat la 5,5 milioane de lei. Acuma suntem la o reevaluare la care doar pentru asfaltare este aproximativ 7,5 milioane de lei.”

Autorităţile îşi propun să amenajeze şi o gară auto pentru transportul public.

”Acuma se lucrează asupra unui alt proiect aș putea spune, amenajarea unei gări pentru transportul public sau pentru transportul de pasageri din afara municipiului Chișinău, cei care se deplasează spre municipiu. Și din această gară va fi asigurat transportul gratuit către o primă sau cea mai apropiată stație de așteptare.”

Șoferii salută proiectul.

”Parcările sunt mereu bine venite, căci știți la noi în oraș este foarte greu cu parcările. Orice loc amenajat e foarte bine. Aici e nevoie pentru că mulți vin la antrenament și vedeți că nu-i parcare. Toți se parchează pe marginea drumului.”

”După părerea mea, eu cred că este o idee bună, deoarece aici nu s epoate de parcat, însă ne parcăm. Sunt mulți șoferi care vin la fotbal și nu au unde parca.”

”Este aici terenul acesta de fotbal. Aici e parc pentru distracție. Atunci este bine venită.”

Accesul în parcare va fi gratuit. Costul total al proiectului este de aproape 10 milioane de lei.


Distribuie
..