Ne aşteaptă un nou val de coronavirus la toamnă

Ne aşteaptă un nou val de coronavirus la toamnă

Ne aşteaptă un nou val de coronavirus la toamnă, a anunțat ministrul Sănătății. Ala Nemerenco a precizat că, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor noi ar putea creşte în lunile octombrie-noiembrie. Autoritățile de la Chişinău nu au decis de când şi dacă vor impune restricții.

”Creșterea continuă. Este o creștere, dar într-o diminuare, ceea ce confirmă că probabil în următoarele două săptămâni o să avem o stabilizare. Alte prognoze ale Organizației Mondiale a Sănătății spun că posibil va fi încă un val în luna octombrie-noiembrie.”

Săptămâna trecută 22 de bolnavi COVID au decedat şi au fost înregistraţi peste 9 500 de noi infectaţi, inclusiv 1 360 de copii. Cea mai gravă situaţie este în Chişinău, cu 2 677 de cazuri într-o săptămână. Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a anunțat recent că în Moldova au fost depistate cinci subtulpini de Omicron. Chiar şi aşa, specialiștii afirmă că tratamentul anti-COVID nu trebuie schimbat. Purtarea măștilor rămâne obligatorie în instituțiile medico-sanitare și este recomandată în transportul public și în spațiile închise. Numărul vaccinaţilor cu schema completă este de un milion 67 de mii 376.

..