Nicio zi fără scandal în Consiliul Municipal Chişinău. Alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe, mărul discordiei

Nicio zi fără scandal în Consiliul Municipal Chişinău. Alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe, mărul discordiei

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Şedinţă cu scântei la Primărie.
Consilierii municipali s-au certat, după care au aprobat, totuşi, lista membrilor grupului de lucru pentru elaborarea conceptului, privind alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe.
Unii au rămas nedumeriţi de faptul, că din comisie ar putea face parte şi reprezentanţi ai societăţii civile, care să aibă şi drept de vot.

„Eu încă o dată enunţ amendamentul meu. Acesta este ca grupul de lucru să fie suplinit cu două persoane din societatea civilă şi anume cu doamna Ala Revenco şi Chirilescu Carolina. Cu drept de vot.”

24 de consilieri municipali s-au abţinut de la votarea amendamentului privind alimentaţia în grădiniţe şi şcoli. Aşa că, documentul nu a fost aprobat, lucru care a stârnit un val de replici în rândul celor prezenţi la şedinţă.

„Doamna Revenco, apropo, a fost în comisia trecută. Eu nu am văzut un rezultat, fără supărare. – Ea stă numai la televizor. – Rezultat zero. ”

” La comisia trecută nu am fost invitată nici la o şedinţă, nu am fost invitată nici măcar să semnez acordul final. ”

„Nu vă supăraţi, la televiziuni, nu ştiu de ce, sunteţi invitată, dar la grupul de lucru, nu. ”

„Cu trei, patru ani în urmă, aceşti copii erau hrăniţi cu peşte alterat, cu găini putrezite, cu mere stricate. Lăsaţi-mă să mă expun, nu trebuie să mă includeţi în grupul de lucru. Doar datorită societăţii civile s-a făcut presiune, s-au schimbat lucrurile. Cu toată armata dumneavoastră de funcţionari pe care o aveţi… – Noi suntem în procedură de vot, nu la luare de cuvânt.”

Consilierii PAS s-au arătat nemulţumiţi de persoanele delegate de ANSA în cadrul comisiei.

„În locul domnului Vengher Roman, care a contribuit ca să ajungă mâncarea cu viermi pe masa copiilor, o propunem pe doamna Ala Revenco.”

” Voi vreţi să schimbaţi fiecare persoană, găsiţi un ghimp, parcă sunteţi în clasa a douăsprezecea, mă ieraţi, vă rog frumos. Faceţi modificări din cadrul fracţiunii dumneavoastră. Nu vă vârâţi în Executiv!”

„E foarte clar de ce colegii de la PSRM îl susţin pe domnul Vengher. Pentru că el este omul domnului Mudreac, deputat PSRM, fost şef ANSA Chişinău.. ”

„Ori noi permitem Executivului să lucreze, ori voi veniţi de fiecare dată cu mărunţuşuri?”

După o pauză, aleşii locali au reuşit să propună două amendamente, pe care le-au şi votat. Primul dintre ele prevede ca Ala Revenco şi Carolina Chirilescu să facă parte din grupul de lucru, în calitate de reprezentanţi ai societăţii civile, însă fără drept de decizie. Totodată, Roman Vengher a fost exclus din acest grup. În locul acestuia urmează să fie desemnat un alt reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Contactat telefonic, Vengher a calificat acuzaţiile unor consilieri ca fiind nefondate şi a precizat că nu a figurat în niciun dosar care vizează ilegalităţi în asigurarea cu produse alimentare a instituţiilor şcolare.
Grupul de lucru creat astăzi urmează să realizeze un concept privind alimentaţia în şcoli şi grădiniţe.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •