Noi măsuri de securitate la Aeroportul internaţional Chişinău, după seria alertelor cu bombă

Noi măsuri de securitate la Aeroportul internaţional Chişinău, după seria alertelor cu bombă

Noi măsuri de securitate la Aeroportul internaţional Chişinău. Persoanele care întâmpină sau petrec pasagerii nu vor mai avea acces în incinta aerogării, iar activitatea sălii VIP a fost sistată.

Astfel, în Aeroport vor putea intra doar călătorii, angajaţii agenţilor economici, membrii echipajelor de zbor şi personalul Aeroportului. Măsurile au fost incluse în decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din 11 august şi au fost întreprinse în contextul alertelor cu bombă din ultima perioadă.

Dispoziţia CSE mai prevede ca poliţiştii de frontieră să examineze clădirile şi teritoriul Aeroportului în scopul identificării materialelor sau substanţelor explozive. În acest scop, angajaţii Poliţiei de Frontieră vor fi instruiţi şi asistaţi de reprezentanţi ai IGP, specializaţi în acest domeniu. Din 1 august, la Aeroport au fost activate filtre de securitate.

De atunci, bagajele sunt scanate, iar fluxurile de pasageri pe sensurile de intrare şi ieşire au fost delimitate. De asemenea, a fost interzisă staţionarea în faţa Aeroportului, iar zona este patrulată continuu de echipe mixte ale INSP şi IGP, inclusiv echipe canine specializate. De la începutul lunii iulie, la Aeroportul Internaţional Chişinău au fost înregistrate 20 de alerte false cu bombă.

..